Erkek ve kadın bir otel odasından ne bekliyor, hangisi daha fazla ödüyor?

Erkek ve kadın bir otel odasından ne bekliyor, hangisi daha fazla ödüyor?
İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, erkekler ve kadınların bir otel odasından beklentileri birbirinden hayli farklı. İstediği özelliklerde bir oda için fazladan ödeme yapma konusunda ise kadınlar erkeklere kıtasla iki kat daha cömert.


TurizmGüncel

İngiltere'de bir seyahat acentesi tarafından yapılan araştırmaya göre, rezervasyon yapmadan önce erkekler ve kadınlar otelden farklı beklentileri göz önünde bulunduruyor. Örneğin kadınlar için deniz manzaralı ve küvetli banyosu bulunan otel odası makbulken, erkekler iyi bir havalandırma ve ücretsiz mini bar ön plana çıkıyor. Dahası, kadınlar istedikleri özellikteki bir otel için 110 pound daha fazla ödemeye razıyken, erkeklerde bu eğilim görülmüyor.

İngilizlerin konaklama davranışlarını ortaya koymak amacıyla sunshine.co.uk tarafından yapılan araştırmaya katılan 1.782 kişinin tamamı 18 yaş üzeri, son 12 ayda en az bir kere yurt dışına çıkmış ve otelde konaklamış kişilerden oluştu. 

Araştırmaya katılan erkeklerin konaklama öncelik verdiği şeyler şu şekilde sıralandı:

1. Klima: Yüzde 76
2. Ücretsiz mini bar: Yüzde 61
3. Geniş ekran TV: Yüzde 52
4. Balkon/Teras: Yüzde 34
5. Günlük Oda temizliği: Yüzde 27

Konaklamada kadınların önceliği ise erkeklerinkinden hayli farklı. Otel rezervasyonu yaparken kadınların öncelikleri ise şöyle sıralanıyor:

1. Deniz manzarası: Yüzde 85
2. Küvetli banyo: Yüde 59
3. Konforlu yatak: Yüzde 56
4. Temizlik: Yüzde 51
5. Ücretsiz makyaj ürünleri: Yüzde 38

İstediği özelliklerdeki bir otel odası için ekstra ne kadar ödeyebileceği sorulan erkekler "55 pound öderim" yanıtını verirken, kadınlar istedikleri özellikte bir otel odası için fazladan 11o pound ödeyebileceklerini belirtiyorlar.


Bu Haber 17.04.2015 - 16:49:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • K. Ünsal Barış 18.04.2015 - 06:55

    Atladıkları ortak bir nokta var... Sessizlik isterler, ses geçirmezlik isterler... Bütün duvarlar ses geçiriyorlar ve herkes birbirini dinler oldular... İntimite bozuldu, gizlilik bozuldu, özel hayatlar bozuldu... Konuklar yan oda gürültüsünden şikâyetçi oldular... Ben böyle bir ortamda, yukarıda sıralanan nitelikleri hiç düşünür müyüm? Sıralanan niteliklerin hepsi tali nitelikler, anası unutulmuş, atlanmış... Sevgiyle kalın...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.