Erdal Çelik: Ne tür fiyat savaşları yaşanacağını haziranda göreceğiz

Erdal Çelik: Ne tür fiyat savaşları yaşanacağını haziranda göreceğiz
Silence Beach Resort Otel Genel Müdürü Erdal Çelik, “Avrupa pazarında İspanya ve Yunanistan’ın dolmuş olması nedeniyle rezervasyon akışlarının Türkiye lehine gelişeceğini düşünüyorum” dedi. Çelik, ne tür fiyat savaşlarının yaşanacağını ise haziranda göreceklerini kaydetti.


Manavgat’ta yer alan Silence Beach Resort Otel Genel Müdürü Erdal Çelik, bu yılın maliyet ve fiyat odaklı, gerçek planlamalarla gidilecek bir yıl olacağını ifade etti. Moral bozmaya gerek olmadığını söyleyen Çelik, ''Antalya’da ya da Türkiye’de turizm bitmiyor.  Sadece bir azalma söz konusu. Özellikle Rusya pazarı üzerinden çalışan otellerin bir kısmının kapatacağı, bir kısmının temmuzda bayramda Türkler için açacağı, ya da beş altı oteli olanın dört oteli açmayacağı şeklinde yorumlar ve söylentilerde var. Bunları bekleyip, yaşayıp göreceğiz” dedi.

''RUSYA'DAN UMUDU KESTİK''

2016 rezervasyonlarını da değerlendiren Erdal Çelik, Rusya’dan umudu kestiklerini de ifade etti. Çelik, ''2016 rezervasyonlarımız şu an için iç pazarda % 20, Avrupa pazarında % 35-40 şeklinde geriden gidiyor.  Tabi şubat ve mart ayında aradaki açığın kapatılabileceğini ön görüyoruz. Özellikle Avrupa pazarında İspanya ve Yunanistan’ın dolmuş olması nedeniyle rezervasyon akışlarının Türkiye lehine gelişeceğini düşünüyorum. EMITT fuarından aldığımız izlenimlere göre iç pazarda bir artış söz konusu. Şu anda bu artışın Antalya’ya etkisinin ne olacağını görmek zor. Asıl önemli olan hazirandan sonra neler olacağı? Ne tür fiyat savaşları olacak? Hep birlikte göreceğiz. Ancak şubat ve mart ayında hem iç pazarın hem de Avrupa’nın toparlayacağını, Rusya’dan da ümidimizi kestiğimizi söyleyebilirim.'' diye konuştu.

''ANTALYA'YA MUTLAKA RUS TURİST GELECEK AMA...''

Rusya pazarını da değerlendiren Çelik, ''Rusya’da uçak bağlantıları var. Ancak bu talebin oluşup, oluşmayacağı ile ilgili hiç kimsenin bir fikri yok. Antalya’ya mutlaka Rus turist gelecek ama bunun rakamının ne olacağını kestirmek zor. Bu konuda 700-800 bin arasında bir öngörü var. Yapılan anlaşmalar, görüşmeler, bağlantılar, rakamların bu seviyelerde gezineceğine dair işaretler veriyor. Gelen 2.5 milyon Rus turistin yerine koyabileceğimiz bir pazar yok. Bu ne iç pazarda, İran’da ne de İsrail’de var. Rusya’nın şu anda böyle bir alternatifi yok. Bekleyip göreceğiz, hesabımızı kitabımızı, maliyetlerimizi, gider yönetimimizi bu doğrultuda planlıyoruz.'' değerlendirmesinde bulundu. Halil Öncü - Kemer


Bu Haber 08.02.2016 - 11:40:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.