Erciyes'e 21 yeni otel geliyor

Erciyes'e 21 yeni otel geliyor
Kayseri kış turizminde atağa kalktı. Erciyes'te 21 yeni otelin hizmete gireceğini belirten Vali Düzgün "Kayak pistlerinin uzunluğu da 175 kilometreyi bulacak. Hedefimiz dağda kış olimpiyatlarının yapılmasını sağlamak" dedi


Sabah Gazetesi'nin haberine göre Kayseri Valisi Orhan Düzgün,  Kayseri'nin kültür, kayak ve sağlık turizmi açısından çok ciddi bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Kentin zengin Selçuklu eserleri nedeniyle '2014 Dünya Geçici Miras Listesi'ne dahil edildiğini hatırlatan Vali Düzgün, Erciyes'i kayakta cazibe merkezi haline getirmeye çalıştıklarını ifade etti. Erciyes Kayak Merkezi'nin ise 2-3 yıl içinde Erciyes Dağı'nın çok ciddi bir potansiyele sahip olduğuna değinen Vali Düzgün, Erciyes'e şehir merkezinden ve havalimanından 25 dakikada ulaşılabildiğini vurguladı.

9 OTELİN YAPIMI SÜRÜYOR


Erciyes'te devam eden otel yatırımları hakkında da bilgi veren Vali Düzgün şöyle devam etti: "Şu anda Erciyes'te yapımı devam eden 9 yeni otel var. Bunların 3'ünün açılmasını bekliyoruz. 21 yeni otel ise önümüzdeki yıllarda hizmete girecek. Şu anda kayak pistlerimizin uzunluğu 125 kilometreye kadar ulaştı. Yeni yapılacak olan pistlerle bu uzunluk 175 kilometreyi bulacak. Bu da Erciyes'te ulusal ve uluslararası ölçekte müsabaka ve olimpiyatların yapılmasına fırsat verecek." Aralık ayından itibaren Avrupa'dan Erciyes Kayak Merkezi'ne ciddi oranda turist gelmesini beklediklerini belirten Vali Düzgün "Bununla ilgili bağlantılar yapıldı. Kolay ulaşımı temin amacıyla bazı havayolu şirketleri Kayseri'ye uçak seferleri başlattılar" dedi. Şehrin Selçuklu dönemine ait çok ciddi kültür mirasına sahip olduğunu ifade eden Düzgün, Türkiye'nin ilk ve tek Selçuklu Müzesi'nin de Kayseri'de olduğuna dikkat çekti.



Bu Haber 21.11.2014 - 11:02:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.