Erciyes 2.5 milyon turist ağırlamaya hazırlanıyor

Erciyes 2.5 milyon turist ağırlamaya hazırlanıyor
Geçtiğimiz sezon, yerli-yabancı yaklaşık 2 milyon turisti ağırlayan Erciyes Kayak Merkezi; bu yılın kış sezonunda (2016/2017 Kasım-Nisan) 2,5 milyon ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor.


THY Kayseri Satış Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Kayseri ve Erciyes Dağı Tanıtım Toplantısı”, 2 Aralık Cuma günü İstanbul’daki BW Citadel Hotel’in ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya; Kayseri Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri İl Kültür Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı ve THY Kayseri Satış Müdürü Tamer Sislier’in arasında yer aldığı yetkililer katıldı. İstanbul ve Kayseri’deki acentelerin yoğun katılım gösterdiği organizasyonda, ikili görüşmeler gerçekleşti.

'KAYDERİ'Yİ DÜNYANIN SAYILI KIŞ SPORLARI MERKEZLERİNDEN BİRİ HALİNE GETİRECEĞİZ'

Kayseri’nin, Anadolu’nun en köklü ve en eski yerleşim alanlarından birisi olduğunu kaydeden Kayseri Vali Yardımcısı Baha Başçelik, şunları söyledi:

“Anadolu tarihi, Kayseri sınırlarında yer alan Kültepe’de başar. Yapılan kazılar da, Kültepe – Kaniş Karum’da çıkartılan 6 bin yıllık tabletleri ulaşılmıştır. Kültepe Ören Yeri’nde çıkarılan 23 bin tablet, UNESCO Dünya Belleği kütüğüne kaydedilmiştir. Birçok medeniyetin bıraktığı eserler ile eşsiz bir tarih ve kültür mirasına sahip olan Kayseri, bu uygarlıkların hepsinden derin izler taşımaktadır. Özellikle, Selçuklu döneminden kalan eserler, Selçuklu medeniyetinin en güzide eserleri olarak göze çarpmaktadır. Osmanlı döneminin Süleymaniye ve Selimiye gibi önemli yapıtlarında imzası olan Mimar Sinan’ın doğduğu ve büyüdüğü Ağırnas Kasabası ilimizdedir. 6 bin yıllık tarihi, pek çok kültürel mirasa ev sahipliği yapmış olmasının yanında Kayseri, doğal güzellikleri ve yemek kültürüyle de ön plana çıkmaktadır. Kayseri’nin zengin bir mutfak kültürü vardır. Nefis yemek çeşitleri arasında, mantının ise özel bir yeri bulunur. Kayseri adıyla adeta özdeşleşmiş olan pastırma ve sucuğun ünü, bildiğiniz gibi yurtdışına taşmıştır. Erciyes Dağı, ilimizin önemli sembolüdür. Erciyes Kayak Merkezi, son yıllarda yapılan yatırımlarla, ulusal ve uluslararası alandaki kış sporlarına ev sahipliği yapmaktadır. Kayseri’yi, Türkiye’nin ve dünyanın sayılı kış sporları merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.



ERCİYES'E 200 MİLYON EURO YATIRIM

2015 yılında Snowboard Avrupa Kupası'nı, 2016 yılında kış sporlarının en önemli faaliyetlerinden birisi olan ve ülkemizde ilk kez yapılan Dünya Snowboard Kupası'nı başarıyla düzenlediklerini kaydeden Kayseri Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, “2026 Kış Olimpiyatları’nın ülkemize alınması sürecinde, Erciyes’in bu gibi devasa spor organizasyonlarına ev sahipliği yapması, Türkiye Kayak Federasyonu ve Milli Olimpiyat Komitesi’nin elini güçlendirecek ana argümanlardan birisi olacaktır” diye konuştu.

2017 kayak sezonu hakkında bilgi veren Dr.Murat Cahid Cıngı, şunları söyledi:

“Bu kış sezonu için yerli ve yabancı misafirlerimizi ağırlamaya başladık. 2017 sezonu itibarıyla, farklı zorluk derecelerinde 100 kilometreyi geçen kayak pistlerimiz, 15 adet telesiyej, telekabin, gondol gibi halk arasında ‘teleferik’ olarak bilinen mekanik tesislerin yanı sıra; 4 adet yürüyen band (magic carpet), çocuk oyun alanları, eğitim alanları, kızak alanları gibi kayak dışı eğlence aktivitelerini besleyecek baby lift, snow tubing, tırmanma duvarları gibi imkanlarımız ziyaretçilerimiz için eksiksiz hazır hale getirildi” dedi.

2005 yılından günümüze kadar Kayseri Kayak Merkezi’ne yaklaşık 200 milyon euro yatırım yapıldığını anlatan Dr. Murat Cahid Cıngı, bu yatırımın, yaz turizmi yatırımları ve özel sektörün yatırımlarıyla birlikte ortalama 400 milyon euroyu bulacağını belirtti.

THY Kayseri olarak yurt dışındaki turizm fuarlarına katılmakta olduklarını kaydeden THY Kayseri Satış Müdürü Tamer Sislier ise, uluslararası turizm fuarların yanı sıra, hedef pazarlarda workshoplar düzenleyerek Kayseri’yi ve Erciyes Dağı’nı tanıtmaya devam ettiklerini sözlerine ekledi.


Bu Haber 06.12.2016 - 10:42:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Uğur Gökçe 07.12.2016 - 02:10

    Gerilla pazarlama yapmadan olmaz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.