Er Yatırım’dan Turizm Karikatürleri Yarışması’na destek

Er Yatırım’dan Turizm Karikatürleri Yarışması’na destek
TUYED ve Anatolia-Turizm Araştırmaları Dergisi’nin işbirliği ile düzenlenen 6. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’na destek olan Er Yatırım, yarışmada finale kalan karikatürlerin yer alacağı karikatür kitabının ikinci kez sponsorluğunu üstlendi


14.04.2015- Er Yatırım, Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunmak ve turizmin çeşitli boyutlarıyla incelenmesini sağlamak amacıyla bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın ikinci kez sponsorları arasında yer aldı.

Bu sene turizmin çizerlerin gözünden “her şey dahil sistem” temasıyla işlendiği yarışmada finale kalan eserler Er Yatırım’ın sponsor olduğu kitapla okurlara ulaştırılacak.  

6. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın sponsorlarından biri olmaktan son derece mutlu olduklarını ifade eden Er Yatırım Turizm ve İnşaat Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, “Karikatüristler hayata bir kalem ve bir kağıtla farklılık, eğlence veya hüzün katarlar. Karikatürlerle yaşamın pek çok alanındaki duygu ve düşünceleri yansıtırlar. Turizm de bu alanlardan biri. Turizm karikatürleri, ülkelerin değerlerini, sektörün sorunlarını, tatilcilerin neşeli anılarını çizgilerle aktarıyor” diye konuştu.


60 ülkeden 915 eser geldi
Bu yıl altıncısı düzenlenen ve 60 ülkeden 915 eserin gönderildiği Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda kazanan karikatüristler belli oldu. Yetişkinler ve gençler olmak üzere iki kategoride eserlerin değerlendirildiği yarışmada, yetişkinler kategorisinde Romanya’da Pavel Gabriel Virgil, gençler kategorisinde ise Türkiye’den Sıla Eroğul birinci oldu.  Anadolu Üniversitesi öğretim üyelerinden merhum Prof. Atila Özer adına verilen özel ödülü ise İranlı karikatür sanatçısı Heibat Ahmadi kazandı.

TUYED ile Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi’nin işbirliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleşen 6. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri 24 Nisan, Cuma günü Antalya’da, Akra Barut Otel’de gerçekleştirilecek törenle verilecek.


Yarışmaya en çok eser gönderen ülkelerin sıralaması şöyle:  
Ülkeler    Karikatürcü  Sayısı
İran    68
Türkiye    55
Ukrayna    18
Endonezya    15
Rusya     14




Bu Haber 15.04.2015 - 11:06:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.