Engelleri aştılar

Engelleri aştılar
Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Alanya Belediyesi Engelsiz Sanat Atölyesi’nde engelli birey ve yakınlarının yaptıkları el sanatları sergisi Alanya Kültür Merkezi’nde açıldı.

 
Engelsiz Sanat Atölyesi’nde eğitim gören engelli kursiyerlerin yaptığı yağlı boya resim, kara kalem resim, ipek kozasından çiçek ve ahşap boyama gibi el sanatlarından oluşan 300 eser sergilendi.
 
Alanya Kültür Merkezi’nde düzenlenen serginin açılış törenine Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, meclis üyeleri, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Hızır Bozdoğan, kurum müdürleri, engelli bireyler ve davetliler katıldı.
 
Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Dünya Engelliler Günü’nü her hangi özel bir gün gibi kutlamadıklarına vurgu yaparak, bu anlamlı günü toplumsal bilincin geliştirilmesi için fırsat olarak gördüklerini ifade etti.
 
Başkan Yücel, “3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle yaptığımız tüm etkinliklerle bu farkındalığa dikkat çekmeyi hedefledik. Özel insanların bu özel sergilerinin açılışını yapmaktan dolayı kıvanç duyuyorum. Sergide emeği geçen El Sanatları Öğretmenimiz Ayşegül Macar Koçak Hanımefendiye ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Alanya Kaymakamı Dr.Hasan Tanrıseven ise konuşmasında engelli olmanın bir mazeret olmayışının en güzel örneğinin bu sergi olduğunu söyledi. Kaymakam Tanrıseven, “Engelli birey ve ailelerinin yaşam kalitesinin yükseltilmesini sağlamak ve günlük yaşamlarının kolaylaştırılması için kamu ve yerel yönetimler olarak her zaman çalışıyoruz. Emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.
 
Konuşmaların ardından engelli öğrenciler, ipek kozasından yaptıkları çiçek tabloları Başkan Yücel, Kaymakam Tanrıseven ve Park Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar ile Mimar Nurşen Karaduman’a desteklerinden dolayı hediye ettiler.
 
Daha sonra serginin açılış kurdelesini engelli bireylerle birlikte Yücel ve Tanrıseven, sergiyi engelli vatandaşlarla birlikte gezdi. Sergi açılışında da engelli bireylerin ilgi odağı olan Başkan Yücel, özellikle engelli çocuklarla sohbet etti, isteklerini kırmayarak onlarla fotoğraf çektirdi.


Bu Haber 05.12.2014 - 10:55:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.