Emre Narin: Rusya ve İngiltere ciddi bir ziyaretçi artışına sahne olacak

Emre Narin: Rusya ve İngiltere ciddi bir ziyaretçi artışına sahne olacak
Martı Otel İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Emre Narin, Martı Hotels’in 2017 yılında dolar bazında ciro olarak yüzde 30 büyüdüğünü belirterek, “50. yılımızı kutlayacağımız 2018’de özellikle BDT ve İngiliz pazarlarından gelen olumlu sinyaller ve yapılacak sermaye artışından da gelecek sinerji ile tekrar atağa kalkan, Türk turizm sektörünün köklü ve önemli bir oyuncusu olarak ciromuzdaki büyümenin devamını planlıyoruz” dedi. Martı Grubu olarak 50 yıldır Türkiye ve Türk turizmine her zaman güvendiklerini belirten Narin, 2019’da sektörün 2014 fiyat ve doluluk seviyelerine yaklaşacağının altını çizdi.


2016 yılının Türkiye turizmi için bir hayli zorlu geçtiğini söyleyen Emre Narin, bu süreçten Martı Hostes olarak kendilerinin de etkilendiğini söyledi. Emre Narin: “2016 yılına göre 2017 yılında özellikle BDT pazarlarındaki hareketliliğin etkisiyle doluluklardan kaynaklı olarak ciromuz arttı ancak bu yılın hepimize en önemli katkısı moral oldu. Gelinen nokta sektörümüzün tarihi zirvesi olan 2014 yılı rakamlarından uzak olmakla birlikte o seviyelere yeniden dönmek için önemli bir adım oldu. Biz ise Martı Hostels olarak ciro anlamında dolar bazında yüzde 30 büyüdük.



''FİYAT VE DLULUKLAR 2019'DA NORMALE DÖNER''

Bu yıl devletimizin verdiği çeşitli destekler de çok önemliydi. en az 2 yıl daha devam etmesi, sektöre çok olumlu etki yapacaktır. Çünkü doluluk ve fiyat seviyeleri olarak 2019’da istenilen rakamlara ulaşılacağını görüyoruz. Diğer yandan bu hafta içerisinde resmi gazetede yayınlanan tahsislerin 49 yıla uzatılabilecek olması da otellere büyük bir katkı ve destek sağlayacaktır. Tahsis sahibi yatırımcıların bankalar nezdinde teminat yapısının güçlenmesi gerek taze kaynak bulma açısından, gerek yabancı yatırımcıların sektörümüze bakışı açısından da çok büyük bir adım oldu.”

''RUSYA VE İNGİLTERE CİDDİ BİR ARTIŞA SAHNE OLACAK''

2018 yılı için öngörüsünü de açıklayan Emre Narin, “Önümüzdeki yıl özellikle Rusya ve BDT pazarına ek olarak İngiliz pazarı, gelen veriler ışığında ciddi bir artışa sahne olmaya aday. Tabii bir de iç pazar gerçeğimiz var. İç pazar yine aynı şekilde geçen yıl olduğu gibi büyüyerek  Türkiye turizmine katkı sağlamaya devam edecek. Avrupa pazarında yaşanan gerileme ile birlikte Ortadoğu pazarında ciddi çalışmalar yapıldı ve bu pazardaki hareketlilik de devam ediyor. Bütün bu olumlu gelişmelere bakınca 2018 yılı için umutlanıyoruz. 2018 yılında olmasa da 2019 yılında Türkiye turizmde tarihi zirve olan 2014 yılını yakalayacaktır” şeklinde konuştu.

''2017, 2016'NIN YARALARINI SARMA YILI OLDU''

50. kuruluş yıldönümünü kutlayacak olan Martı Hotels’in önümüzdeki yılda da sektöre paralel şekilde doluluk ve ortalama satış fiyatlarındaki artışa bağlı olarak ciro bazında büyüyeceğini ifade eden Emre Narin, “2017 bizim açımızdan, sektörün genelinde olduğu gibi  2016 senesinin yaralarını sarma yılı oldu diyebiliriz. 2018 yılına yönelik çalışmalarımız ise tüm hızıyla devam ediyor. Yapılan kontratlar ve piyasadan gelen sinyaller ışığında 2018’de de dolar bazında ciromuzda büyümenin devamını öngörüyoruz.

''SERMAYE ARTIRACAĞIZ''

Diğer yandan sektörümüzün tekrar atağa kalkacağı 2018 yılına hazırlanırken, 1989’dan beri halka açık bir firma olmamız nedeniyle bizim için çok önemli bir konu da, yakın zamanda gerçekleşecek ve sermayemizi mevcut 87.1 mio TL’den 120 mio TL’ye çıkartacak olan sermaye artışıdır. Değerli ortaklarımızın önemli katkılarıyla buradan gelecek kaynak ile hem operasyonel olarak 2017’de başlayan çıkışımızı daha ileriye taşıyacak, hem de sektörde yaşanan gerilemenin getirdiği etkilerden arınarak finansal olarak daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşmuş olacağız.”



Bu Haber 08.12.2017 - 19:34:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Mario 09.12.2017 - 09:36

    Degerli turizmci arkadaslar ulkeden boyle bakmayiniz,bazi yoneticiler yada oda baskanlari ingiliz pazari soyle yukselecek su kadar artis olucak toz pembe bakmayiniz,yurtdisinda hala karamsar bir hava var en basta politik baski,ayrica hangi firmalar ek koltuk koyduki sadece jet 2 bu yil kapasite artirimina gitti,peki monarch kim doldurucak yaklasik 200 bin kisi yapar,eylul ve ekim ayinda on rezerveler biraz artisa gecince sezon mukemmel gecicek diye dusunmeyin,turob baskanida soyledi bunu yorumladim yine,bence zamaninizi boyle haberlere ayiracagina ryanair Turkiye pazarina girer bunu konusalim,British airways manchester ve glasgow yada edinburgh baslarmi onu konusalim,easy jet yillardir hep belli havalimani londra,manchester,edinburgh,bristol varmi yeni farkli havalimani birmingham mesela,dublin yada belfast,newcastle,midlands yok,peki Turk havayollari yilda iki bucuk milyon turist gelicek ama bir tane direk hat koymayacaksin,yani isin ozu kucuk ve orta olceli isletmeler de artis olmaz,pastadan buyuk oteller yine yararlanicak,aciklamalarda zaten buyuk pasta otel yoneticilerinin degilmi?mutlu bir sezon dilegimle

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.