Emirates: 4.7 milyon yolcu taşıdık, Türk turizmini desteklemeye devam edeceğiz

Emirates: 4.7 milyon yolcu taşıdık, Türk turizmini desteklemeye devam edeceğiz
Türkiye’ye yaptığı uçuşlarda 30’uncu yılını kutlayan Emirates, bu zamana kadar 4.7 milyondan fazla yolcuya hizmet verdiklerini açıkladı. 2016/17 döneminde Türkiye ekonomisine 246 milyon liralık katkı yaptığını duyuran hava yolu, ''Emirates’te son 30 yıl bizim için inanılmaz bir yolculuk oldu. Önümüzdeki 30 yıl içinde Türk yolculara cesurca dünyayı keşfetmeleri için yardımcı olmaya ve Türk turizmini daha çok desteklemek adına çalışmalarımıza devam edeceğiz” açıkamasını yaptı.



Emirates, Türkiye’ye gerçekleştirdiği uçuşların 30'uncu yıl dönümünü kutluyor.

İlk olarak 31 Temmuz 1987 tarihinde İstanbul seferlerine başlayan Emirates, 374 koltuk kapasiteli Boeing 727 tipi uçaklarıyla haftada iki defa gerçekleştirdiği operasyonlarla, bir senede 15 bin 600’dan fazla yolcu taşıdı. Emirates şu anda Boeing 777-300 tipi uçaklarla İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan haftada 11 sefer yapıyor.

4.7 MİLYONDAN FAZLA YOLCU TAŞIDI

Emirates ile uçanlar, İstanbul Atatürk Havalimanı ve Dubai arasında haftalık 11 uçuşu sayesinde, Dubai aktarmasıyla Maldivler, Seyşeller, Avustralya, Tayland, Endonezya Jakarta, Manila, Kuala Lumpur, Orta ve Güney Afrika gibi popüler uçuş noktalarına bağlantı imkanına sahip olabiliyor. Emirates, ilk uçuşundan bu yana, Türkiye’den ve Türkiye’ye gerçekleşen seferlerinde 4,7 milyondan fazla yolcu taşıdı. Ayrıca Emirates küresel ağında bulunan 125 kabin görevlisi ve pilotlarla beraber toplamda 185 Türk vatandaşı çalışana sahip.

Emirates’in kargo bölümü Emirates SkyCargo, haftalık 190 tona varan kargo kapasitesiyle Türkiye ve dünya arasındaki ticari bağlantıları güçlendirme konusunda rol oynuyor. Türkiye’den Emirates SkyCargo ile ABD, Almanya, İngiltere ve Çin’e ihraç edilen ürünlerin başında otomotiv parçaları, tekstil ürünleri, meyve ve balık geliyor.

Geride bırakılan 2016/17 finansal yılı boyunca Emirates, Dubai ve Türkiye arasında yaklaşık 317 bin yolcu taşıdı. Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) tarafından yapılan araştırmaya göre, 2016 yılında Emirates, haftalık 11 seferiyle beraber hem İstanbul hem de ülke genelinde doğrudan, dolaylı ve teşvik niteliğinde 1200 iş fırsatı yaratıyor.

'TÜRKİYE'DEKİ VARLIĞIMIZI BÜYÜTÜYORUZ'

Emirates’in 30'uncu yılı hakkında konuşan Emirates Türkiye, Romanya ve Bulgaristan Genel Müdürü Bahar Birinci, şunları söyledi:

“Emirates’te son 30 yıl bizim için inanılmaz bir yolculuk oldu. Türkiye’deki varlığımızı, daha büyük uçakların temini, daha çok yolcu ve T.C. vatandaşlarına daha fazla keşfedecek nokta sunmak, daha çok güzergâh yaratmak adına büyütmekteyiz. Müşterilerimiz kültürel ve ticari merkezlerden biri olan Dubai’ye doğrudan uçabiliyor ve Bangkok, Mauritius gibi popüler noktalarla kolayca bağlantı kurabiliyor. Mükemmel yeme-içme, uçak içi ürün ve hizmet verebilen bir hava yolu şirketi olmayı başardığımız için gurur duyuyoruz.''

'TÜRK TURİZMİNİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Birinci, gelecek planlarıyla ilgili olarak ise, “Önümüzdeki 30 yıl içinde Türk yolculara cesurca dünyayı keşfetmeleri için yardımcı olmaya ve Türk turizmini daha çok desteklemek adına çalışmalarımıza devam edeceğiz” yorumunda bulundu.

İSTANBUL'DAKİ EMIRATES LOUNGE'LARINA 1.5 MİLYON EUROLUK YATIRIM

Emirates Lounge, First Class ve Business Class yolcularının yanı sıra Skywards Gold üyelerine yönelik olarak Mayıs 2012’de İstanbul Atatürk Havalimanı’nda açıldı. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nin aktarma alanında bulunan ve 1,5 milyon euro değerindeki yatırımla hayata geçirilen Emirates lounge, 520 metrekarelik iç alanında yüzden fazla müşteri için dinlenme alanı sunuyor.


Bu Haber 08.08.2017 - 14:26:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.