Ege’nin tanıtımına büyük katkı: Dünyaca ünlü ralli Dalyan’da yapılacak

Ege’nin tanıtımına büyük katkı: Dünyaca ünlü ralli Dalyan’da yapılacak
Dünya öapında 113 takımın 339 araba ile katıldığı Allgeau-Orient / Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi güzergahına Dalyan’da dahil edildi. ATM/YDA Genel Müdürü Hamdi Güvenç, “Ralli dünya çapında bir üne sahip. Rallinin Dalyan’ın ve bölgemizin tanıtımına önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.


TurizmGüncel

Allgeau-Orient / Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi’nin tanıtımı amacıyla Dalyan’daki Caria Royal Otel’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Muğla  Vali Yardımcısı Fatih Ürkmezer, öncelikli hedeflerinin Muğla’da turizmi 12 aya çıkartmak olduğunu anlatarak, “Bu organizasyonun sadece turizm değil, hem turizm hem ticareti tanıtım anlamında destek sağlayacağına, büyük fayda getireceğine inanıyoruz” diye kaydetti.

Ürkmezer, Dünya’daki en uzun Rallilerden birisi olan rallinin en uzun etabının Türkiye’den geçtiğini vurgulayarak, şunları anlattı:

“Türkiye’de 10’uncusu düzenlen bu rallide Dalya’nın yer alması Muğla’mızın katılması çok önemli. Türkiye, hepinizin malum olduğu üzere Doğu’yla, Batı’yı, Avrupa’yla, Asya’yı birleştiren bir ülke  konumunda. Ülkemiz, batının ve  doğunun özelliklerini birlikte taşıyor. Bu aslında bizim için güzel bir şey. Türkiye’yi  Akdeniz havzasındaki diğer ülkelerden daha  farklı bir konuma getirebileceğimize inandığımız bir şey. Bu tip organizasyonlar özellikle Muğla’mızın da sadece ülkesel anlamda değil kültürel anlamda bir Doğuyu Batıya bağlayan konumunu ön plana çıkaracak bir organizasyonda yer alması da çok önemli”

HAMDİ GÜVENÇ: RALLI BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK


Rallinin Tertip Komitesinde yer alan ATM/YDA Genel Müdürü Hamdi Güvenç, Dalyan’ın dünyanın en güzel yerlerinden birisi olduğuna işaret ederek, “Dalyan, turizm açısından olması gereken yerde değil. Turizm sezonu öncesinde İngiltere’de bir havacılık kongresine katıldım. İngiltere bizim ana pazarımız. Bu pazarda Dalyan’ın tanıtımına önem vermemiz gerektiğini gördüm” dedi.

Güvenç,  adeta bir tarih ve doğa cenneti olan bölgenin tanıtımının önemine işaret ederek,”Ana pazarlarımızdan birisi olan Rusya’da tanıtım çalışmaları güçlü olmalı. Dalyan’ın istediğimiz noktaya gelmesi için çok çalışmamız lazım. Bu süreçte bölgede yapılacak olan etkinlikler çok önemli. Yoğun girişimlerimiz ve dostlarımızın da desteğiyle Allgau-Orient / Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi’nin güzergâhına Dalyan’ı da aldırdık. Ralli dünya  çapında bir üne sahip. Bu rallinin Dalyan’ın ve bölgemizin tanıtımına önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum” diye ifade etti.

HEDEF, 200 BİN ALMAN TURİST


Sözlerine, “Bölgemize 1 milyon İngiliz, 200 bin Rus ve 132 bin Alman turist geliyor” şeklinde devam eden Güvenç, “ Bölgemize 15 yıl önce yaklaşık 200 bin Alman turist geliyormuş. Öncelikli hedefimiz 15 yıl önce bölgemize gelen Alman turistlerden daha fazla Alman’ı bölgemize getirmek olmalı. Almanların bölgemizi çok seveceğini düşünüyorum. Dalyan, bana göre geleceğin en önemli turizm alanlarından birisi olacak” diye konuştu.

Güvenç, Almanya, Türkiye İsrail ve Ürdün’deki yerel gazete ve dergilerin yanı sıra, Avrupa’nın en önemli gazetelerinin 3 hafta süren bu  ralliye yoğun bir şekilde yer verdiğine işaret ederek, “Dalyan’ın yarış güzergahına dahil edilmesiyle bölgenin ciddi bir tanıtımını da yapmış olacağız. Dalyan ralli güzergâhı yol haritasında yer alacak ve güzergahta yer alan önemli kentlerle birlikte anılacak. Amacımız bölgenin farklı etkinliklerle tanıtımı sağlamak” diye konuştu.

113 TAKIM KATILIYOR

Ralli’nin Muğla-Dalyan Koordinatörü Ali Mürşit Yağmur ise Allgau-Orient / Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi hakkında şu bilgileri verdi:

“10’uncusu yapılan Ralliye, 113 takım, 670 katılımcı, 339 araba ile katılıyor. 11 bin  kilometreyi kapsayan ve otoyol veya GPS olmaksızın yapılan Allgeau-Orient / Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi son 9 senede dünyanın en önemli rallileri arasına girmiştir.”

Yağmur, Dalaman ve Dalyan’ın Rallinin  kooperasyon şehri olduğuna işaret ederek, “Dalaman  ve Dalyan Ralli güzergah haritasında yer alan önemli şehirler ile birlikte anılacak. Avrupa’nın değişik ülkelerinden toplam 700 gönüllü elçi kazanacak. Amacımız, özellikle tarihi ve doğal güzellikleriyle bir dünya markası olan Dalyan’ı dünyaya tanıtmak”

ALMANYA’DA BÜYÜK YANKI BULACAK

 Toplantıda söz alan Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik ise “Her yıl ülkemize beş milyona yakın Alman geliyor. Bu bizim için bir hedef Pazar. Biz yapacağımız çalışmalarla Alman turist sayısını arttırabiliriz. Bizim orada bağlarımızda var ama bunu yaparken de tanıtım ayağımız mutlaka olacak sizlerle birlikte buna çalışıyoruz” diye kaydetti.

Allgeau-Orient / Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi İkinci Başkanı Nadir Serin,  şöyle konuştu:

“Dalyan, özellikle Alman ve İsviçrelilerin sevebileceği bir yer. Çünkü deniz var, tabiat var, yeşillik var, nehir var. Ve bu insanların hepsi geldiği zaman inanın bana 700 tane gönüllü elçi kazanacaksınız bunun garantisini verebilirim. Bu projeyi Dış İşleri Bakanlığı ve Avrupa Birliği Bakanları ile birlikte yapıyoruz. Ralliyi izlemek için Dalyan’a 12 Alman gazeteci ve çok sayıda Türk gazeteci gelecek. Ayrıca bazı televizyonlar canlı yayın yapacak. Almanya’nın ünlü otomobil dergilerinden Auto Bild Klasik yarışa geniş yer verecek.  İstanbul’da, Ralli karmasıyla A Milli Takımı bir maç yapacak. Arkadaşlarımız gerçekten pozitif insanlar ve Türkiye’yi çok seviyorlar”




Bu Haber 22.04.2015 - 19:59:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • kessier 22.04.2015 - 11:49

    Bir de organizasyonun tarihini yazsaydınız iyiydi

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.