Ege Dünya Ticaret Merkezi 117 milyon dolara satılıyor

Ege Dünya Ticaret Merkezi 117 milyon dolara satılıyor
İzmir’de imar planları açılan davalarda sürekli iptal edilen Dünya Ticaret Merkezi 14 yıldır yapılamadı. TMSF, Büyükşehir Belediyesi’yle hisse ve satış konusunda uzlaştıktan sonra Dünya Ticaret Merkezi’yle ilgili satış işlemini başlattı.

 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, satışa karşı olmadıklarını, hisselerin alımı konusunda belediye olarak bir şeyler yapıp yapamayacaklarını değerlendireceklerini ifade etti.
Arazideki imar sorunları çözüldükten sonra TMSF’nin arsayı satmak istediğini, ancak buna razı olmadıklarını, proje üzerindeki belediye  hissesini ek protokolle yüzde 12’den 30’a çıkardıklarını anlatan Kocaoğlu, şunları kaydetti:

“Şu anda 117 milyon dolar bir muhammen bedelle ihaleye çıkmış durumda. Biz de takip edeceğiz. Yüzde 30 hissemizi satmıyoruz. EGS ve Güçbirliği ile yaptığımız hak protokolünü TMSF ile de yaptık. Bu tescil edildi. Kim alırsa alsın zaten belediye binasına ihtiyacımız var ve bu projeyi gerçekleştireceğiz. İBB yüzde 30 civarında yaklaşık 30 bin metrekare net bir belediye hizmet alanına kavuşacak.
Satışına bugünkü koşullarda bir karşı çıkışımız söz konusu değil. Geçmişte karşı çıktık. Ama bıçak kemiğe dayandı.” (Milliyet)


Bu Haber 28.06.2014 - 11:33:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.