Dünya Rehberler Günü kutlu olsun

Dünya Rehberler Günü kutlu olsun
İstanbul Rehberler Odası (İRO), 21 Şubat Dünya Rehberler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, ''Bugün, hiç hak etmediğimiz ölçüde olumsuz bir dönem yaşamaktayız. Bu günlerin bir an gelecek, bir çırpıda biteceğine eminiz. Bu topraklar, bu topraklarda yaşayan insanlar her zaman her türlü badireyi atlatmasını bilmişse eğer, bizim geleceğe dair söyleyecek, yaşayacak çok sözümüz var demektir.'' dedi.


İRO'nun mesaj şu şekilde:

''HİÇ HAK ETMEDİĞİMİZ ÖLÇÜDE OLUMSUZ BİR DÖNEM...''

''21 Şubat Dünya Rehberler Günü, dünyada ilk kez 1990 yılında kutlanmaya başladı. O zamanki Dünya Rehberler Birliği (WFTGA) Başkanı Titina Loizides’in bunda büyük katkısı vardır. İlk yılki kutlamalar 15 ülkede gerçekleştirildi. Amaç, toplumda rehberlik mesleğinin farkındalığını ortaya çıkarmak, niteliği, gerekliliği ve saygınlığı konusunda bilgilendirmekti. Tarihi ve kültürel varlıkların önemi, turizm sektörünün işlevselliği ve sürdürebilirliği bakımından zorunluydu da.

Dünya Rehberler Günü, ülkemizde, 1997 yılından beri, değişik etkinlikler içinde kutlanmaktadır. Tarihteki bilinen ilk rehber, kuşkusuz, gezdiği yerleri, tarihi ve gelenekleri ile birlikte anlatan tarihçi ve coğrafyacı Heredot’tur. Heredot, Anadoluludur. Modern rehberlik dönemimizin ilk ismi, pirimiz Halikarnas Balıkçısı gibi Heredot ve ardıllarının peşinden giderek, onlarla aynı topraklarda nefes almak, aynı dağların yüceliğine, aynı denizlerin engin görünümüne bakarak bu toprakları yabancı gezgin konuklarımıza anlatmak mesleğimiz için onur vericidir.

Rehberlik mesleğinin, ilk kez, yaşadığımız bu topraklarda yeşermiş olmasından, o nitelikli hamurun genlerimize işlemiş olmasından ötürü olsa gerek, Türk rehberlerinin gerek kalitesi, gerek özverisi dünyaca takdir toplamıştır. Bu yüzdendir ki, dünya rehberleri içinde, ilk kez bizim bağımsız bir meslek yasamız çıkmış, mesleki açıdan tüm dünya rehberliğine bir kazanım olarak katkıda bulunulmuştur.

Bugün, hiç hak etmediğimiz ölçüde olumsuz bir dönem yaşamaktayız. Bu günlerin bir an gelecek, bir çırpıda biteceğine eminiz. Bu topraklar, bu topraklarda yaşayan insanlar her zaman her türlü badireyi atlatmasını bilmişse eğer, bizim geleceğe dair söyleyecek, yaşayacak çok sözümüz var demektir.

21 Şubat Dünya Rehberler Günümüz kutlu olsun.''

TurizmGüncel ailesi olarak, biz de tüm rehberlerin 21 Şubat Dünya Rehberler Günü'nü kutlarız.



   




Bu Haber 21.02.2017 - 13:50:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.