Dubai Emiri 5 yıldızlı otel zinciri kurdu, işin başına Türk otelciyi getirdi

Dubai Emiri 5 yıldızlı otel zinciri kurdu, işin başına Türk otelciyi getirdi
Turizmde küresel marka oluşturmak için düğmeye basan Dubai Emiri Al Maktoum, yeni bir zincir kurdu. Emir, Venu adını verdiği 5 yıldızlı otelcilik markasını büyütme görevini Türk turizmci Mehmet Balçık'a emanet etti


Petrol ve doğalgazdan kazandığı parayı Batı'daki turizm şirketlerine yatıran Körfez sermayesi, turizmde kendi markasını oluşturmak üzere düğmeye bastı. Emirliğe ait otel zinciri kurmak üzere harekete geçen Al Maktoum, bu önemli görevi Türk turizmci Mehmet Balçık'a emanet etti. Yılda 9.9 milyon turisti ağırlayan Dubai Emirliği, ABD ve Avrupalı turizm şirketleriyle rekabet etmek için markalaşma kararı aldı. İlk adımı Venu Hotels'le atan Dubai Emiri Mohammed bin Rashid Al Maktoum, sahibi olduğu Dubai Holding çatısı altında faaliyete başlayan markayı dünyaya yayma hedefinde.

"TÜRKİYE'DE İKİ ŞİRKETLE GÖRÜŞTÜK"

Uzun yıllar ABD'den Avustralya'ya kadar birçok otelde üst düzey yöneticilik yapan Mehmet Balçık, bu hedef doğrultusunda 2024'e kadar 25 otel açacaklarını söyledi. Balçık, "Amacımız 10 yılda küresel bir marka yaratmak. Ortadoğu dışında Avrupa ve Asya'da da yeni tesisler açılacak" dedi. Türkiye'nin de listede olduğunu kaydeden Balçık, şöyle konuştu: "Büyük Türk yatırımcıyla görüşmelere başladık. Yakın zamanda tamamlanacağını düşünüyorum. 5 yıldız statüsündeki Venu'ye ait oteller modern tasarımıyla herkesin dikkatini çekecek."

EN BÜYÜK DÖNME DOLAP 'DUBAİEYE' OLACAK

Venu Hotels'in Dubai'de açacağı ilk otel 2017'de hizmete girecek. Venu, Al Maktoum'un gözde projelerinden Bluewaters Island'da kurulacak. Bluewaters, 210 metreyle dünyanın en büyük dönme dolabına da ev sahipliği yapacak. (Sabah)


Bu Haber 24.10.2014 - 09:55:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.