DRV: Türkiye ile güçlü bir dayanışma göstermek istedik ama...

DRV: Türkiye ile güçlü bir dayanışma göstermek istedik ama...
Yeterli katılım olmadığı için Kuşadası'ndan Berlin'e alınan Alman Seyahat Birliği (DRV) kongresi başladı. Kongrede konuşma yapan DRV Başkanı Norbert Fiebig, kongreyi Berlin'e alma kararının kendileri için son derece zor olduğunu belirtti.


Alman Seyahat Birliği'nin 66. Kongresi Berlin'de başladı. Kongerede, DRV Başkanı Norbert Fiebig ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy birer konuşma gerçekleştirdi.

''YETELİ KATILIMCIYA ULAŞAMADIK''

Toplantıyı seve seve Kuşadası'nda yapmak istediklerini kaydeden Norbert Fiebig, ''Ancak bunun için yeterince katılımcıya heyecanımızı aşılayıp kazanamayacağımızı anlayınca Türkiye'deki ev sahibimiz TÜRSAB ile uzun, yoğun ve karşılıklı güven dolu görüşmelerle bir hayli zorlayarak bu toplantıyı 2018 tarihine erteleme kararını aldık. Şimdiki beklentimiz, iki yıllık bir süre için ertelenen bu toplantıya talebin çok yüksek olacağı yönündedir.'' dedi.

Tourexpi'de yer alan habere göre Fiebig şunları söyledi:

''GÜÇLÜ BİR DAYANIŞMA GÖSTERMEK İSTEMİŞTİK''

''Bu kararı zorlayarak verdik diyorum. Çünkü bu, burada bulunan hemen hemen herkes için geçerlidir. Hepimizin Türkiye'deki ortaklarımız ve arkadaşlarımızla kurduğumuz ilişkiler artık çok eski ve sıkı ilişkilerdir. Aynı zamanda da özellikle Türkiye için hiç de kolay olmayan bu dönemde güçlü bir dayanışma göstermek istemiştik. Bu ne yazık ki mümkün olamadı fakat buna rağmen TÜRSAB ile Başaran Ulusoy'un Berlin'e gelip bize burada bir mesaj vermesi doğrultusunda ortaklaşa ve dostça bir çözüm bulabildiğimiz için çok sevinçliyim. Başaran Ulusoy'a hoş geldiniz deyip, bize hitap etmesi kendisini sahneye çağlıyorum.''

ULUSOY: FİEBİG'İN TÜRKİYE'YE DESTEĞİNİ UNUTMAYACAĞIM

Konuşmasına Alman acenteleri selamlayarak başlayan Başaran Ulusoy ise, ''Aslında bu kongre şimdi bu saatlerde Kuşadası'nda olacaktı. Ancak katılım azlığından dolayı 2018'e ertelenmeye karar verdik. Ben burada DRV başkanı sayın Fiebig'in Türkiye konusundaki desteklerini asla unutmayacağım. Türkiye'yi Türkler kadar sevdiğinizden eminim. Burada değerli meslektaşım Bay Fiebig'i alkışlamanızı isteyeceğim.'' dedi.

Ulusoy, konuşmasının devamında şunları söyledi:

''Bu sene, Türk-Alman turizm ilişkilerinin 40'ncı yılı. Bu kırk yıl boyunca hep beraber mücadele ettik. Bu mücadelede Alman seyahat acentalarının payı çok büyük. Almanya, Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülkedir. Alman vatandaşlarının ve turizm endüstrisinin bu sene de her şeye rağmen bir kez daha sadık müşteri kaldıklarını gördük.''

''TURİZMDE SIKINTI YOK, DÜNYADA VAR''

''Siyasi ve toplumsal sıkıntılar var, ama bütün bu sıkıntıları kenetlenerek aşacağımızı biliyorum. Bu sıkıntıyı turizmci olarak aşacağımızı biliyorum. Turizmde sıkıntı yok, dünyada sıkıntı var. Bu ancak turizmin gücüyle, enerjisiyle aşılabilir.  Oteller gördükleri bütün sıkıntılara rağmen kalitelerini korudu, tüm müşteri memnuniyeti ölçmelerinin ilk sıralarında yine bu yıl Türk otelleri var.''

''ÜRÜNLERİMİZİ KORUYUN''
 
Türkiye ürün kalitesini kanıtladı, sıra çok değerli Alman dostlarımızın. Bu yıl Türkiye yine iki milyon Alman misafiri ağırladı ve onlar ülkelerine memnun olarak döndü. Politikanın üstünde bir turizm istiyoruz. Sizden ürünlerimizi korumanızı istiyoruz. Bu sıkıntılı dönemde Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne yakıt desteğine yönelik talepleri seyahat acentası birliği olarak ilettik. Sonunda bu konuda bana destek olan ekip arkadaşım Burak Tonbul ve danışmanım Hüseyin Baraner'i sevgi ve saygıyla selamlıyorum.



Bu Haber 28.10.2016 - 15:21:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.