Dr. Erkan Yağcı: Türkiye turizminde hiçbir kriz 2 yıldan fazla sürmedi

Dr. Erkan Yağcı: Türkiye turizminde hiçbir kriz 2 yıldan fazla sürmedi
7. Resort Kongresi Antalya'da bulunan Concorde Hotel'de başladı. Katılımın oldukça yoğun olduğu kongrede turizm ektörü hem bölgesel hem de küresel ölçekte ele alınıyor.


TurizmGüncel - Antalya


7. Resort Turizm Kongresi Antalya'da başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un da katıldığı toplantıda konuşan AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı, Türkiye ve kürsel turizme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



''BÜYÜME EVRESİNE GİRDİK''

2016 yılında yaşanan krizin ardından Türkiye turizminin 2017 ile birlikte yeniden büyüme evresine geçtiğini belirten Erkan Yağcı, ''Türkiye turizm tarihine bakıldığında, sektördeki hiçbir krizin 2 yıldan fazla sürmediği görülüyor. Açıklanan ziyaretçi verileri, Türkiye turizminin yeniden büyüme trendine girdiğini gösteriyor.'' dedi.

''AVRUPA'DA TEMKİNLİ BİR İYİMSERLİK VAR''

Yaşanan terör olayları ve siyasi gerginlikler sonrası Avrupa'da temkinli bir iyimserlik olduğunu kaydeden Yağcı, ''2016 krizi iyi analiz edilmelidir. Turizme verilen teşciklerin de ve desteklerin önümüzdeki yıllarda ada devam etmesi son derece önemli'' ifadelerini kullandı.

''ŞURALAR 5 YILDA BİR YAPILMALI''

Ankara'da düzenlenen III. Tuizm Şurası'nın sektörün geleceğine ışık tutacağını ifade eden Erkan Yağcı, şulararın 5 yılda bir yapılması gerektiğini kaydetti. Yağcı,hükümetin turizm sektörü için iş yapma kararlılığında olmasının da son derece önemli olduğuna vugu yaptı.



''SEKTÖRDEKİ DEĞİŞİME YENİ ÜRÜN VE PAZARLARLA YANIT VERİLMELİ''

Turizmde geleceğin anahtarının sektördeki değişime yeni ürünler ve pazarlarla yanıt vermek olduğunu kaydeden Yağcı, ''Türkiye turizmi yüksek büyüme potansiyeline sahiptir. Krizler ve şoklar, sektörde farkındalık yaratmaya başlamıştır.'' dedi.

TURİZDEKİ TEHDİTLER

Artan işletme maliyetleri, pek çok çalışanın turizmden umudu keserek başka sektörlere geçmesi ve düşen kar marjlarının turizmdeki önemli tehditler olduğunu ifade eden Erkan Yağcı, bu durumu tur operatörlerinin de anlamasının ve göz önünde bulundumasının önemine işaret etti.



Bu Haber 30.11.2017 - 10:49:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.