Dört tane 5 yıldızlı otel daha geliyor, işte otellerin yapılacağı şehirler

Dört tane 5 yıldızlı otel daha geliyor, işte otellerin yapılacağı şehirler
Ekonomi Bakanlığı, ekim ayına ait yatırım teşvik belgesi listesini yayımladı.


TurizmGüncel

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre ekim ayında, 4 tane 5 yıldızlı, 2 tane 4 yıldızlı, 7 tane 3 yıldızlı ve bir tane de butik otel yatırımı için yatırım teşvik belgesi düzenlendi. Ekim ayında ayrıca, üç otel modernizasyonu ve 4 öğrenci yurdu yatırımı için de yatırım teşvik belgesi düzenlendi.

Ekim ayında konaklama sektörüne yönelik olarak düzenlenen yatırım teşvik belgelerinin toplam tutarı 375 milyon TL olurken, yeni yatırımlarla birlikte hayata geçecek toplam yatak sayısı ise 3 bin 320 olarak açıklandı. Söz konusu yeni tesislerde, 1000 kişinin istihdam edileceği açıklandı.

4 TANE 5 YILDIZLI OTEL DAHA GELİYOR

Ekim ayında yatırım teşvik belgesi alan konaklama tesislerinden 4 tanesi 5 yıldızlı otel yatırımlarından oluşuyor.

Turaçlar Yatırım İşletmeleri İzmir'e 5 yıldızlı ve 1062 yataklı bir otel yapmak için 118 milyon TL'lik yatırım teşvik belgesi alırken, Toros Rezidence İnşaat Turizm, Antalya'ya 5 yıldızlı ve 640 yataklı otel yapmak için 58 milyon TL'lik yatırım teşvik belgesi almaya hak kazandı.

Ekim ayında yatırım teşvik belgesi alan bir diğer şirket ise Merter Park Otelcilik oldu. Şirket, İstanbul'a 454 yataklı ve 5 yıldızlı otel yatırımı için 27,6 milyon TL'lik yatırım teşvik belgesi aldı.

Beş yıldızlı bir otel de Karaman'a geliyor. Alanözü İnşaat Turizm adlı şirket, kente 5 yıldızı ve 205 yataklı yeni bir otel yapmak için 16,8 milyon TL'lik yatırım teşvik belgesi aldı.




Bu Haber 19.12.2014 - 09:49:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.