Dört milyon Rus vatandaşına Türkiye'ye seyahat yasağı

Dört milyon Rus vatandaşına Türkiye'ye seyahat yasağı
Rusya'da ulusal güvenlik ile ilgili alınan bir karar basına sızdı. Belgeye göre, güvenlik alanında görev yapan 4 milyon Rus bazı ülkelere gidemeyecek. Kara listeye alınan ülkeler arasında Türkiye de var.


Devlet sırlar taşıyan kolluk güçlerinin “ikinci bir emre kadar” Türkiye’nin de dahil olduğu 150 ülkeye gitmelerinin, yani fiilen yurtdışına çıkmalarının yasaklandığı iddia edildi. Haberlere göre yasak, İçişleri Bakanlığı, Federal Göç Dairesi, Federal Mahkeme Polisleri ve Savunma Bakanlığı’na bağlı 4 milyona yakın güvenlik gücünü kapsıyor.
 
Life News sitesinin haberine göre, Rusya, güvenlik güçlerinin “kara listeye” alınan 150 ülkeye gidişine yasak getirdi. Yani neredeyse yurtdışına çıkış tamamen yasaklanmış görünüyor. Bu kararın, Ukrayna krizi ile son dönemde özellikle Batı'da başlayan Rusya'ya dönük olumsuz politikalar yüzünden, ulusal güvenlik gerekçesiye alındığı belirtiliyor. 
 
Rusyalı güvenlik güçlerinin Türkiye’nin yanı sıra, ABD, Bulgaristan, İngiltere, Japonya, Meksika, Mısır, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Küba gibi ülkelere de gitmesi yasaklandı.
 
Rusya’da güvenlik güçleri daha önce üst makamlardan aldıkları özel izinle yurt dışına çıkabilirken, yeni karar gereği “ikinci bir emre kadar” ülkeyi terk ederek “yasaklı” ülkelere gidemeyecekleri bildirildi. Kommersant gazetesinin görüştüğü bir kaynak ise bu kararın sadece "tavsiye" niteliğinde olduğunu savundu. Yani ortada tartışmalı bir durum var.
 
Rusya’da güvenlik organlarında yaklaşık 4 milyon kişi görev yapıyor.
 
Rusya turizm sektörü sözcüsü ise, kararı olumlu bulduklarını, böylece yurt içinde tatil yapacakların sayısının artacağını söyledi. (TürkRus)
 


Bu Haber 24.04.2014 - 10:23:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.