Dolar yeniden mart ayındaki seviyesine ulaştı

Dolar yeniden mart ayındaki seviyesine ulaştı
Doların ateşi yeniden yükseliyor. 2,189 seviyesine ulaşan dolar, en son 28 martta bu seviyeyi görmüştü.


Dolar/TL 2,1880 ile son 5 ayın en yüksek seviyesini gördü. ABD Merkez Bankası'nın istihdam piyasasındaki beklenenden daha güçlü toparlanmanın, faiz oranlarının düşünülenden daha erken yükseltilmesine yol açabileceğinin işaretini vermesinin ardından dolar/TL 2,1892'ye kadar yükselerek en son 28 Mart'ta gördüğü seviyelere döndü. Kur yerel seçimler öncesinde 28 Mart'ta 2.1880 seviyesinden işlem görmüş, daha sonra yönünü aşağı çevirerek 2.08'li seviyelere geriledikten sonra dalgalı bir seyir izlemişti.
 
Tutanaklarda Fed yetkililerinin istihdam piyasasının beklenenden daha hızlı bir iyileşme kaydettiği konusunda "genel olarak hemfikir" olduklarının altı çizildi. Ancak Fed'in 29-30 Temmuz'daki para politikası kurulu toplantısının dün açıklanan tutanaklarına göre, Fed üyelerinin çoğu faizlerin yükseltilmesi gereken zaman konusundaki fikirlerini değiştirmeden önce daha fazla kanıt görmek de istiyor.
 
Fed tutanaklarında, "Çoğu üyenin faizlerin yükseltileceği zaman konusunda fikirlerinde oluşabilecek bir değişiklik, ekonomik aktivite, istihdam ve enflasyondaki gidişata dair gelecek bilgilere bağlı olacaktır" denildi. (Milliyet)


Bu Haber 21.08.2014 - 10:06:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.