Dolandırıcılık yüzde 425 arttı, İngiliz seyahat acenteleri harekete geçti

Dolandırıcılık yüzde 425 arttı, İngiliz seyahat acenteleri harekete geçti
İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği (ABTA), son dönemde yüksek oranlarda artış gösteren seyahat dolandırıcılığına karşı bir kampanya başlattı.

 
TurizmGüncel – Dış Haberler
 
Son dönemde sahte internet siteleri ve finansal koruması olmayan şirketler yoluyla satış yapma gibi yollarla seyahatçileri dolandıranların sayısında rekor oranda artış olduğunu açıklayan ABTA, seyahatçilere uyarılarda bulundu.
 
11.5 MİLYON POUND DOLANDIRICILARA GİTTİ
 
Açıklamada yer alan verilere göre, geçtiğimiz yıl seyahat dolandırıcılığı bir önceki yıla göre yüzde 425 oranında artarken, seyahatçilerin toplam kaybı 11.5 milyon pound olarak gerçekleşti. 

EN YOĞUN DÖNEM
 
Yaz tatili satışlarının yüzde 30’dan fazlasının gerçekleştiği ocak-şubat aylarının dolandırıcılık faaliyetlerinin de tavan yaptığı dönem olduğunun belirtildiği açıklamada, bu tür faaliyetlerin önlenmesi amacıyla bir farkındalık kampanyası başlatıldığı belirtildi. 
 
Kampanya kapsamında, seyahatçilere dönük uyarıların yer aldığı bir liste kamuoyuna duyuruldu. Listede, Hava Seyahat Organizatör Lisansı (ATOL) bulunmayan şirketler, kopya internet siteleri, online para transferi isteyen şirketler ve sahte ABTA, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) ve ATOL belgeleri kullanan şirketler hakkında uyarılar yer aldı. 
 
Konuya dair bir açıklama yapan ABTA CEO’su Mark Tanzer, şunları söyledi:
 
‘’Dolandırıcılık oranlarının bu derece artması bizi ülke çapında etkili bir kampanya örgütlemeye itti. Seyahatçilere, tatillerini ABTA üyesi bir şirketten satın almalarını ve bu sayede yılın en önemli zamanını mahvedecek olumsuzluklara maruz kalmamalarını tavsiye ediyorum.’’
 



Bu Haber 04.01.2017 - 14:11:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.