Dışişleri Bakanlığı seyahat uyarısı yaptı, THY tüm seferlerini durdurdu

Dışişleri Bakanlığı seyahat uyarısı yaptı, THY tüm seferlerini durdurdu
Suudi Arabistan önderliğindeki Körfez monarşilerinin ve bazı Arap devletlerinin Yemen'e başlattığı hava saldırıları nedeniyle, Dışişleri Bakanlığı bu ülkeye dönük seyahat uyarısı yaptı. Öte taraftan, THY'nin Yemen'e yaptığı seferleri durdurduğu da belirtildi.


Dışişleri Bakanlığı tarafından Yemen için yapılan seyahat uyarısı şu şekilde:

"Yemen’de güvenlik durumundaki olumsuz gelişmeler nedeniyle 27 Ağustos ve 30 Eylül 2014 ve son olarak 14 Şubat 2015 tarihlerinde Bakanlığımız tarafından yapılan duyurularda vatandaşlarımızın Yemen’e seyahatlerini iptal etmeleri, Yemen’de bulunan vatandaşlarımızın da behemahal ülkeden ayrılmaları kuvvetle tavsiye edilmişti

Yemen’de bulunan vatandaşlarımıza ilişkin gerekli düzenlemelerin yapılmasının ardından 16 Şubat 2015 günü Sana Büyükelçiliğimizin faaliyetleri geçici olarak askıya alınmıştı.

Yemen’de kamu düzeni ve güvenlik durumundaki istikrarsızlık ve asayişle ilgili gelişmeler devam etmekte olup, durumun daha da kötüleşmesi ihtimali bulunmaktadır. Bugün itibariyle Aden Havaalanı kapalıdır.

Bu çerçevede, halen Yemen’de kalan/bulunan vatandaşlarımızın ülkeden derhal ayrılmaları ve zorunlu olmadıkça Yemen’e seyahat etmemeleri yönündeki tavsiyemizin bir kez daha hatırlatılması uygun görülmüştür.

Yemen’de kalan vatandaşlarımızın ve yakınlarının ihtiyaç duymaları halinde aşağıda kayıtlı numaradan Bakanlığımız Konsolosluk Çağrı Merkezine ulaşmaları mümkündür.

-Konsolosluk Çağrı Merkezi tel: (+90) 312 292 29 29"

THY SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ

Suudi Arabistan'ın, Yemen'deki Husilere yönelik bu gece başlattığı hava saldırısında, başkent Sana'da yer alan Daylami hava üssünü vurması ve tüm sivil havalimanlarında da notam (Havacıları uçuş ve yer emniyetini etkileyebilecek bazı önemli durumlardan haberdar etmek için yayımlanan bildiri) ilan edilmesi üzerine THY de bu bölgeye yaptığı tüm seferleri iptal etti.

6 bin yıllık geçmişi olan Yemen'in başkenti Sanaa da bombalanan kentler arasında. Kent, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alıyor.








Bu Haber 26.03.2015 - 11:52:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.