Didimli turizmcilerden Almanya çıkarması

Didimli turizmcilerden Almanya çıkarması
Didimli turizmciler, Frankfurt'ta Alman tur operatörleri, iş adamları ve gazetecilerle bir araya geldiler.


Didimli turizmciler, Almanya'nın Frankfurt kentinde iş adamları, basın mensupları ve tur operatörleri ile bir araya geldiler. Buluşmaya, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Alman Seyahat Acenteler Birliği Dış işler Komisyonu Üyesi Hikmet Atilla ve Didim Fahri Hemşerisi Hüseyin Baraner de katıldı.

Didimli turizmcilerin Alman ve Türkiye turizm basınına, Almanya'daki tur operatörlerine, Türk ve Alman iş adamlarına verdikleri yemeğe Frankfurt  Türk Başkonsolosu Mustafa Çelik de katıldı. Bilhassa Alman turizm basınının ilgi duyduğu toplantıda en çok öne çıkan konu, TUI’nin yaptığı '' Türkiye rezervasyonlarında % 40'lık düşüş yaşıyoruz'' açıklaması ve oluşan bu olumsuz algının nasıl bertaraf edilebileceği oldu.

Genel düşünce son dakika rezervasyonların Türkiye ye kayabileceği doğrultusunda. Almanya turizm medyası tarafından şu değerlendirme de yapılıyor:

“2016 senenin Türkiye açısından kayıp yıl olacak. 2017 ise toparlanma yılı olabilir. Türkiye'deki fiyat-kalite dengesini başka ülkelerde bulmak zor. Bunu gören Alman tüketiciler, 2017'de yönlerini tekrar Türkiye'ye çevirecekler.''






Bu Haber 10.02.2016 - 10:41:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.