Didem Engin: Turizm travma yaşıyor, hükümet uyarıları dikkate almıyor

Didem Engin: Turizm travma yaşıyor, hükümet uyarıları dikkate almıyor
Türkiye turizmindeki kaybın büyük olduğuna dikkat çeken CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, hükümetin yapılan uyarıları dikkate almadığını kaydetti.


27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Didem Engin, turizm sektörünün 2016 yılında turizm sektörünün adeta bir travma yaşadığını belirttti. Meclis’te yaptığı konuşmalarda hükümeti turizmde yaşanan sorunlarla ilgili olarak uyardığını kaydeden Engin, ''Ama kendi iç çekişmelerinden ülke gündemiyle ilgilenmeye vakit bulamadılar, turizmcilerin imdat çığlığını duymadılar ve neticede 2016 turizmin kara yılı oldu.'' ifadesini kullandı.

Turizm sektörünün yaşadığı sıkıntaları rakamlar ile anlatan Engin, 2015 yılının ilk 6 ayında ülkemizde toplam 12 milyar 602 milyon 567 bin dolarlık turizm geliri elde edilirken, 2016 yılının aynı döneminde gelirin 9 milyar 47 milyon 702 bin dolara gerilediğini belirti.

Engin açıklamasının devamında "Yabancı turistlerden elde edilen gelir ise aynı dönemde 10 milyar 477 milyon 643 bin dolardan 6 milyar 689 milyon 669 bin dolara geriledi. Yani yabancı turistten elde edilen gelirde yüzde 36.2’lik, toplam turizm gelirlerinde ise yüzde 28’lik bir düşüş yaşanmıştır" dedi.

YABANCI 'ZAAFİYET' OLARAK GÖRÜYOR

Art arda yaşanan terör saldırılarının yabancılar tarafından önemli bir güvenlik zafiyeti olarak değerlendirildiğine işaret eden  Engin "2016 Temmuz ayında ülkemizi tercih eden yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 36.72 azaldı. İlk 7 aydaki ziyaretçi sayısı ise yüzde 30.27 azaldı. Oysa ülkemiz tarihi dokusu, coğrafi konumu, kültürel yapısı ve eşsiz doğal güzellikleri ile çok önemli bir cazibe ve çekim noktası olabilir"  şeklinde konuştu.

İSTANBUL'DA KAYIP YÜZDE 32

Önemli bir turizm merkezi olan İstanbul'un da turizm sektöründe yaşanan daralmadan payını aldığını söyleyen Didem Engin, 2016 yılının Ağustos ayında İstanbul'a gelen ziyaretçi sayısının bir önceki yıla göre yüzde 31.8 azaldığını, ilk 7 aya bakıldığında ise azalmanın yüzde 25.4 olduğunu söyledi. Engin, hükümetin, yaptıkları uyarıları dikkate almadığı savundu.


Bu Haber 29.09.2016 - 09:52:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.