Dev havayolu şirketlerinden İsrail'e iptal şoku

Dev havayolu şirketlerinden İsrail'e iptal şoku
İsrail'de Ben Gurion Havalimanı yakınlarında meydana gelen çatışmalar nedeniyle pek çok havayolu şirketi İsrail operasyonlarını askıya aldı. Söz konusu şirketler arasında Türk Hava Yolları da bulunuyor.


Geçtiğimiz günlerde Malezya Hava Yolları'na ait Boeing 777 tipi uçağın Ukrayna hava sahasında füze ile düşürülmesinin ardından, havayolu şirketleri 'emniyeti' ön plana alan adımlar atıyor. İsrail'in Gazze'ye başlattığı saldırılar sonrası artan çatışmalar nedeniyle, aralarında THY'nin de olduğu pek çok şirket güvenlik nedeniyle İsrail operasyonlarını askıya aldı.

Çatışmaların yoğunlaşması üzerine Türk Hava Yolları'nın TK-788 sefer sayılı İstanbul-Tel-Aviv seferini yapan yolcu uçağı güvenlik sebebiyle KKTC Hava Sahası üzerinden İstanbul Atatürk Havalimanı'na geri dönme kararı aldı. THY'nin diğer TK-790 sefer sayılı Tel-Aviv uçağı da pist başından geri döndü.

Türk Hava Yolları tarafından yapılan açıklamada, İsrail'deki durumun yakından izlendiği belirtilirken, gelişmelerin seyrine göre operasyonların tekrar gözden geçirileceği kaydedildi.

Bu arada İstanbul'a geri dönen THY uçağında bulunan yolcuların bazıları otellere yerleştirildi.

DEV HAVAYOLU ŞİRKETLERİ DE UÇUŞLARINI İPTAL ETTİ

Dünyanın önde gelen pek çok havayolu şirketi de İsrail uçuşlarını iptal etti. Uçuşlarını iptal eden şirketler arasında, Lufthansa, Air France, KLM, Delta Airways, US Airways, United Airways, Air Canada gibi büyük havayolu şirketleri de bulunuyor.




Bu Haber 23.07.2014 - 09:12:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.