Destek kapsamına alınan Karadeniz hedef büyüttü: 3 milyon ziyaretçi

Destek kapsamına alınan Karadeniz hedef büyüttü: 3 milyon ziyaretçi
Karadenizli turizmci, Trabzon’un uçak yakıt desteği kapsamına alınmasıyla birlikte hedef büyüttü. Bu yıl 2.5 milyon turist ağırlayan bölge, 2017’de 3 milyon turist bekliyor...


Trabzon Havalimanı'nın da uçak yakıt desteği kapsamına alınacak olması Karadenizli turizmcinin yüzünü güldürdü. Bu yıl Körfez Bölgesi'nden 100'den fazla charter uçağının indiği Trabzon'daki sıkışıklığı gidermek amacıyla yeni bir çalışma başlatarak Ordu ve Samsun'a da charter uçağı indiren Karadenizli turizmciler, destekle birlikte hedef büyüttü. Sabah'tan Betül Alakent'in haberine göre, Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, Ordu ve Samsun'a bu yıl 20 charter seferi yapıldığını belirterek, "Destekle birlikte bu seferleri ikiye katlayacağız" dedi. Temmuz ayına kadar bölgeye gelen turist sayısında bir önceki yıla oranla yüzde 10 artış kaydettiklerini ve yeni yatırımlara rağmen otellerin yüzde 70-80 dolulukla hizmet verdiğini belirten Toktaş, "Ancak ilk önce havalimanı saldırısı, ardından da darbe girişimi nedeniyle temmuzda yüzde 80'e varan iptaller yaşadık. Eylül ayında toparlanma başladı. Bu yılı 2015'in yüzde 10 gerisinde kapatacağız" diye konuştu.

1 MİLYON YABANCI

Bu yılın ilk 10 ayında bölgeyi 2.5 milyon turistin ziyaret ettiğini aktaran Toktaş, "Bunun 1 milyonu yabancı, kalanı yerli ziyaretçi idi. Yabancıların da yüzde 90'ı Riyad, Cidde, Katar gibi Körfez ülkelerinden geldi" ifadelerini kullandı.

HEDEF 3 MİLYON ZİYARETÇİ

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Trabzon Temsilcisi ve KATİD Başkan Yardımcısı Ali Şahin de sezonun nisanda başladığını hatırlatarak, temmuz ve ağustos ayları dışında iyi bir sezon geçirdiklerini vurguladı. Şartların stabil gitmesi halinde 2017'de yüzde 15-20'lik artış beklediklerini belirten Şahin, "Uçak yakıt desteğiyle birlikte tur operatörlerinin Karadeniz Bölgesi'ni programlarına almaları da kolaylaşacak. Önümüzdeki yıl 3 milyondan fazla ziyaretçi bekliyoruz" şeklinde konuştu.

ORDU VE SAMSUN'A CHARTER BAŞLADI

Bu yıl Trabzon'a 100 charter seferi yapıldığını aktaran Şahin, "Trabzon'daki yoğunluğu dağıtmak ve hizmet kalitesini artırmak amacıyla Samsun ve Ordu'ya da charter seferi başlattık. Her iki şehre 20 charter seferiyle yaklaşık 2 bin yolcu geldi. Destekle birlikte bu sayıyı 4 bine çıkaracağız" dedi.


Bu Haber 06.12.2016 - 10:02:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.