DER Touristik: Türkiye tatili talebindeki yükseliş hala fiyat merkezli

DER Touristik: Türkiye tatili talebindeki yükseliş hala fiyat merkezli
İki yıllık bir gerilemenin ardından 2017'nin sonlarında yeniden yükselişe geçen Almanya'daki Türkiye tatili talebi artmaya devam ediyor. Türkiye talebinin arttığı Almanya'daki tüm tur operatörleri tarafından doğrulanırken, Bentour fiyatların yükseldiğini, DER Touristik ise talebin hala fiyat merkezli olduğunu belirtiyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Yılın başından beri artmaya devam Almanya'daki Türkiye tatili talebi, nisan ayındaki yüzde 86 artış ile en yüksek büyümeyi gösterdi.



TUI: REZERVASYONLAR YÜZDE 80 ARTTI, GELİR İKİYE KATLANDI

Tur operatörleri ise Türkiye'nin pazara yeniden döndüğü konusunda hemfikir. TUI tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin 2018 yaz sezonunun net kazanan destinasyonlarından biri olduğunu belirterek rezervasyonlarda yüzde 80 artış olduğuna dikkat çekilmiş, satış gelirlerinin ise geçen yılın aynı dönemine göre ikiye katlandığı ifade edilmişti.

Ailelerin Türkiye'ye dönmeye başlamasıyla birlikte Almanya'daki diğer tur operatörleri de benzer açıklamalarda bulundu. Tur operatörleri ve uçak şirketleri, bu güçlü geri dönüşe yanıt verebilmek için Türkiye kapasitelerini yükseltti.

ÖGER: TALEP ARTIŞI DEVAM EDECEK

Türkiye spesiyalisti Öger Tours'un Ürün Müdürü Altan Tarakçı, Türkiye rezervasyonlarında çift haneli artışlar kaydedildiğini belirtti. Tarakçı, Türkiye'ye dönük bu yükseliş trendinin devam edeceğini söyledi.

BENTOUR: FİYAT ARTTI, GECELEME SÜRESİ UZADI

Bir başka Türkiye spesiyalisti Bentour Reisen ise, yılın ilk 2-3 aylık döneminde Türkiye tatili satışlarının yüzde 165 oranında arttığına dikkat çekti. Kişi başına otalama paket tur fiyatlarının 600 eurodan 720 euroya çıktığını açıklayan şirket, ortalama tatil süresinin ise 9.3 geceden 10.1 geceye yükseldiğini belirtti.

DER TOURİSTİK: TEMEL ETKEN HALA FİYAT

Almanya'da Tükiye talebinin yükselmeye devam ettiğini doğrulayan bir açıklamada DER Touristik'ten geldi. Şirketin Ürün Müdürü Nils Lübbe, ''Ancak Türkiye talebindeki temel lokomotif hala fiyat'' notunu düşmeyi de ihmal etmedi.

SCHAUINSLAND VE ALLTOURS DA 'TÜRKİYE BÜYÜYOR' DEDİ

Alltours, Antalya'ya dönük talepteki yükselişle beraber bu yıl Tükiye volümlerinin ikiye katlandığını belirtirken, aile şirketi Schauinsland Reisen ise Türkiye satışlarında yüzde 50 artış olduğuna vurgu yaptı.





Bu Haber 09.05.2018 - 13:03:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.