Cumhurbaşkanından açıklama: Bu sene tatilinizi yurt içinde yapın

Cumhurbaşkanından açıklama: Bu sene tatilinizi yurt içinde yapın
Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Kurulu'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl turizmde yurt içini tercih etmenin önemine vurgu yaptı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGİK Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ekonomik gelişmelerden bahsederken turizme de değindi.

Habertürk'te yer alan habere göre, geçen yıl cari denge enerji hariç 1,1 milyar dolar fazla verirken, toplam cari açığın 32,2 milyar dolarda kaldığını belirten Erdoğan, turizm gelirlerindeki düşüşün daha ziyade küresel ekonomiyle ilgili görüldüğünü, bunun da en kısa sürede telafi edileceğini dile getirdi.

'BU SENE TATİLİNİZİ YURT İÇİNDE YAPIN'

TÜGİK tarafından başlatılan 'Bu sene Türkiye turistiyiz' kampanyasını desteklediğini belirten Erdoğan, vatandaşlara çağrıda bulundu:
 
''Bu sene yurt dışına tatile gitmeyin, turizm faaliyetlerinizi yurt içinde yapın. Yerli malzemeyi kullanın. Bir zamanlar okullarımızda yapardık ya yerli malı haftası, şimdi de yerli malı yılı olsun.'' 
 


Bu Haber 11.02.2016 - 17:32:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Cengiz 12.02.2016 - 10:13

    şair burada kendin çal kendin oyna demek istemiş

  • Mübeccel Değirmenci 12.02.2016 - 07:04

    Turizm kurtuldu.

  • ama yapma 11.02.2016 - 06:50

    keske boyle demeseydi ,ulkenin yuzde 50 si simdi inadina yurt disinda gider ,zaten bu kriz oyle bir senelik degil bes sene bu ulkede turizm olmaz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.