Cumhurbaşkanı Erdoğan AB liderleriyle buluşacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan AB liderleriyle buluşacak
Avrupa Birliği Komisyonu Sözcüsü Margaritis Schinas, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 25 Mayıs’ta görüşeceğini duyurdu.



Görüşme üç liderin uzun süredir ilk kez bir araya gelecek olması ve ilişkilerde ciddi sorunların yaşandığı bir döneme denk gelmesi açısından önem taşıyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre, NATO Zirvesi kaynaklı gündem yoğunluğu nedeniyle çok uzun sürmesi beklenmeyen görüşme zirve niteliğinde olmayacak.

​AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, 10 Mayıs'ta AB Dış Politika ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, AB Komisyonunun Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada şunları söylemişti: "Muhtemelen NATO Zirvesi bağlamında Brüksel'de Sayın Cumhurbaşkanımızla Sayın (AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude) Juncker ve Sayın (AB Konseyi Başkanı Donald) Tusk arasında bir görüşme düşünülüyor. Bunun gerçekleşmesi halinde arkasından bir zirve planlaması içerisine girmeyi değerlendiriyoruz."



Bu Haber 20.05.2017 - 09:36:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.