Crystal otelleri Yeşil Yıldız sayısında Türkiye lideri

Crystal otelleri Yeşil Yıldız sayısında Türkiye lideri
Enerji ve doğal kaynakların kullanımında çevreci uygulamaları ile “Doğa Dostu” bir zincir olarak ön plana çıkan Crystal Otelleri, çalışmalarının karşılığını Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen Yeşil Yıldızlar ile alıyor. Grubun prestij otellerinden Crystal Palace Oteli de bakanlık denetimlerinden, gerekli puanın çok üzerinde bir başarı ile çıkarak Yeşil Yıldız ödülüne hak kazandı.


Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın global turizm endüstrisinde çevreye duyarlılık ve sürdürülebilir turizmin öneminin artması sonucu konaklama tesislerini belirlenen kriterler doğrultusunda Yeşil Yıldız’la ödüllendiriyor.  Ancak, Yeşil yıldızla ilgili tebliğde belirtilen koşulları sağlayan ve Bakanlıktan Turizm İşletmesi Belgesi sahip konaklama tesisleri bu yıldıza sahip olabiliyor.

Crystal zinciri otellerden 8’i yeşil yıldız sahibi

Çevreye duyarlı, doğa dostu tesisler yapmaya özen gösteren ve bu tesislerde enerji ve doğal kaynakların kullanımında, gelişmiş teknoloji transferine ve tasarruflu ürün kullanmaya çaba gösteren Crsytal Hotels zinciri bünyesindeki 14 otelden 8’i gerekli kriterleri sağlayarak Yeşil Yıldız sahibi oldu. Sunrise, Family, Flora, De Luxe, Admiral, Tat ve Waterworld otellerinden sonra Crystal Palace otel de yeşil yıldızlı oteller arasına katıldı. Söz konusu oteller her 2 yılda bir bakanlık tarafından yeniden değerlendirmeye tabi tutuluyor.

Yeşil Yıldız ne kazandırıyor?
 

İşletme ölçeğinde maliyetleri orta vadede azalan, su ve enerji tasarrufu sağlayan ve işgücünü en verimli kullanan bir tesis haline gelen yatırım içinde çevreye zarar veren maddelerin tüketimi ve çevreye verdikleri zarar az olur. Geri dönüşümlü maddeleri kullanan tesisler ve çevre arasındaki uyum artar. Yatırımlar yapılmadan önce çevre duyarlı olarak planlama yapıldığı için pazarlama aşamasında avantaj sağlar. En önemlisi de çevresel duyarlılık konusunda bilincin artmasını sağlar.
 




Bu Haber 15.07.2014 - 12:13:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.