Corendon dünyanın en temiz hava yolları arasında

Corendon dünyanın en temiz hava yolları arasında
Uluslararası charter hava yolu Corendon Airlines, yolcu başına doğaya salınan karbon miktarı açısından dünyadaki en temiz hava yolları sıralamasında dördüncü, Türkiye’deki en temiz hava yolları sıralamasında ise birinci sıraya oturdu.


Hava yollarının filolarındaki uçakların tipi, motoru, yolcu ve kargo kapasitesi, uçuş mesafesi ve doluluk oranlarını değerlendirerek her bir hava yolunun doğaya saldığı karbondioksit oranını ölçümleyen ve kıyaslayan  “Atmosfair Airline Index 2016” araştırmasında bağımsız veri kaynakları ICAO, IATA, OAG, FlightGlobal’dan temin edilen veriler doğrultusunda 200’den fazla hava yolu değerlendirildi.

11 uçaklı filosunun tamamı yakıt verimliliği ve karbon azaltımı ile doğaya düşük miktarda karbon ayak izi bırakan Boeing 737-800’lerden oluşan Corendon Airlines, orta mesafede yaptığı uluslararası direk uçuşlar ve bu uçuşlardaki doluluk oranları sayesinde artan yolcu ve kargo verimliliği ile tüm dünyadaki hava yolları arasında genel sıralamada 80,4 verimlilik puanı ile 4.; 3 bin 800 kilometrenin üstündeki uçuşların sıralamasında ise 81,3 puan ile ikinci oldu. Şirket, Türkiye’deki en temiz hava yolları sıralamasında ise birinci sıraya oturdu.

Araştırma, her yıl düzenli olarak yapılıyor ve iklim değişimi ve çevre koruma konularında hassas Avrupalı turistler tarafından yakinen takip ediliyor.



Bu Haber 01.12.2016 - 10:28:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.