'Ciddi bir istihdam sağlıyoruz, doluluk oranımız yüzde 100'

'Ciddi bir istihdam sağlıyoruz, doluluk oranımız yüzde 100'
Litore Resort Hotel & SPA, Alanya Okurcalar Bölgesinde bu yıl hizmete açılırken farklı mimarisi ile dikkat çekiyor. Tesisi Türk turizmine kazandıran İntermet Group'un Turizm Koordinatörü, deneyimli turizmci Levent Benal ve Otel Genel Müdürü Tağmaç Keler, tesisin açılması ile birlikte bölgede çıtayı daha da yükselttiklerine inandıklarını söylediler.


Alanya, Okurcalar bölgesinde açılan beş yıldızlı Litore Resort Hotel & SPA’yı, Türk turizmine kazandırdıklarını ve bunun mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Levent Benal, “Uzun yıllardır hem acenteci hem de otelci olarak hizmet etmekteyim. Özellikle acenteci olarak çok uzun yıllardır bu bölgede çalışıyorum. Alanya Okurcalar Bölgesi'nde Litore Resort Hotel’i Türk turizmine kazandırdık. Bulunduğumuz bölge adına çıtayı biraz daha da yükseltmeye çalıştık. Buradaki tek hedefimiz hem bölgeye hem de Türk turizmine olumlu katkıda bulunmaktır. Bildiğiniz üzere bölgemizde çok fazla yatak arzı oluştu. Burada birkaç adım öne çıkabilmek için daha özel konular üzerinde çalışmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda genel müdürümüz başta olmak üzere, takım arkadaşlarımız ile birlikte elimizden geldiği ölçüde özel bir konsept yaratmaya çalıştık. Bölgede hakim bir tepede çok iyi bir lokasyonda olduğumuza inanıyoruz. Çok güzel bir plajımız var. Tüm bunların ötesinde mutfak çok önemli, hijyen ve temizlik çok önemli. Tüm bunların önünde de misafir memnuniyeti geliyor. Güleryüzlü ve iyi bir tesis kazandırdığımıza inanıyoruz” dedi.

'YÜZDE 100 DOLULUK YAKALADIK'

Benal, yeni açılan bir otel olarak yüzde 100 doluluk oranını yakaladıklarını da belirterek otelin yapısı hakkında şu bilgileri verdi:

“Otelimizde farklı bir mimari uyguladık. Bu konuda da mimarımıza çok teşekkür ediyoruz. Biz turizm sektöründe görselliğin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Yatırımcılarımız ile birlikte birbirinin benzeri binaların dışında neler yapabiliriz diye düşündük. Mimarımızın da önerileri ile böyle bir görselin üzerinde karar kıldık. Bölgemizde çok eskiye dayanan antik bir şehirleşme var. Biraz bundan da esinlenerek iyi bir tesis ortaya çıkarmaya çalıştık. Hem tur operatörlerimize hem de yatırımcılarımız ve mimarımız ile bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum”

'CİDDİ BİR İSTİHDAM YARATTIĞIMIZA İNANIYORUZ'

Türkiye’de turizm sektörünün önemli bir dinamizme sahip olduğunu da ifade Levent Benal, ciddi bir istihdam yarattıklarına da dikkat çekerek, “Turizm sektörü Türkiye için olmazsa olmazlardan. Ülkemize döviz girdisi sağlayan, klasik tabir ile 'bacasız sanayi' olan bir sektör. Bu sektörde çalışanlar çok önemli bir yer tutuyor. Ciddi bir istihdam yarattığımıza inanıyoruz. Bu konuda bazı bölgesel farklılıklar da yaşanıyor. Bu farklılıklar arasında, bazı tesislerin kışın kapalı olması olmasını gösterebiliriz. Biz bu tesisin kışın da açık kalması adına özen göstereceğiz. Bunun için gayret sarfediyoruz. Bunun da tek nedeni, istihdam sağladığımız kardeşlerimizin, arkadaşlarımızın kalitesini artırmak. Çünkü kışın kapalı olduğumuzda birçok arkadaşımız ya işsiz kalıyor ya da başka yerlere gitmek zorunda kalıyor. Ümit ediyorum, çok daha ciddi destekler ile bu sektörü ileriye taşıyabilmemiz mümkün olabilecektir.” dedi.

DAHA ÇOK AVRUPA PAZARI

Pazar konusunda bilgiler veren Benal, “ Biz burada daha çok Avrupa pazarı olması için özen gösterdik. Almanya, İngiltere, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri olmak üzere… Bunun dışında Rusya, İran gibi bizim için çok önemli olan ciddi pazarlarda da belli oranlarda çalışmalarımız var ve anlaşmalarımızı yaptık. Ümit ediyorum önümüzdeki sene bu bölgede, bu pazarlarda da isim yapacağız.” diye konuştu.

YARIMADA'DA TARİH İLE İÇİ İÇE

Otelin bulunduğu Karaburun mevkii, Alanya'nın  merkezine 35 km uzaklıkta tarihi bir yarımada. Litore Resort Hotel ve SPA'da, tümü özel iklimlendirme sistemiyle donatılmış, 34 m2’den 62 m2’ye kadar değişen 8 ayrı oda tipinde toplam 258 oda ve 770 yatak bulunuyor.


Bu Haber 13.05.2015 - 13:37:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.