Çiçeği burnunda turizm bakanı bölgesel eğitim takvimi için ne yapacak?

Çiçeği burnunda turizm bakanı bölgesel eğitim takvimi için ne yapacak?
Habertürk yazarı Güntay Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya, okulllarda bölgelere göre farklı eğitim takvimleri uygulanmasını önerdi. Milli Eğitim Bakanlığı döneminde bu konuda Nabi Avcı'nın ne düşündüğünün öğrenilemediğini belirten Şimşek, ''Eğitimci Nabi Hoca’nın bu konuda ne düşündüğünü öğrenememiştik, ama şimdi Turizm Bakanı olarak top kendisinde...'' dedi.


Güntay Şimşek'in konuya ilişkin yazısının ilgili bölümü şöyle:

''Milli Eğitim Bakanı olarak Nabi Avcı, 26 Ocak’ta gündeme getirdiğim, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi okullarımızda bölgelere göre farklı eğitim takvimi uygulanmasının başta turizm olmak üzere Türkiye’ye ciddi fayda sağlayacağı konusuna tepki vermemişti. Kadere bakın ki Nabi Hoca, 2016-17 eğitim takvimi yılını açıkladıktan kısa süre sonra, 65. hükümetin Kültür ve Turizm Bakanı oldu. Şimdi benim önerim için Turizm Bakanı olarak Nabi Hoca’nın efor sarf etmesi gerekecek. Hem Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz hem de Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile diğer ilgililere hatırlatma babında konuyu bir kez daha aktarayım.

Türkiye’de okulların tümü bölge, iklim ve diğer şartlar dikkate alınmadan aynı anda eğitime başlıyor ve tatile çıkıyor. Böylece ülke aynı anda hareketleniyor. Başta THY olmak üzere tüm havayolu uçaklarının, otobüslerin, havalimanı ve yolların, eğlence ve tatil mekânlarının dolup boşalması söz konusu oluyor. Böylesine bir israfın, ekonomiye verdiği zararın makul ve mantıklı hiçbir izahı olabilir mi?

Evet, 7 bölgeye dağılmış, dört mevsimin yaşandığı, 80 milyonluk kocaman bir ülkeyi aynı anda niçin harekete geçiriyoruz? Sadece 15 günlük yarıyıl tatili bile bölge, nüfus ve diğer parametreler dikkate alınarak 2 aya yayılsa, tesisler rahat edecek, verimlilik artacak, vatandaş telaşsız ve uygun fiyatlarla tatilini yapacaktır.

Eğitimci Nabi Hoca’nın bu konuda ne düşündüğünü öğrenememiştik, ama şimdi Turizm Bakanı olarak top kendisinde...''


Bu Haber 27.05.2016 - 11:15:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.