CHP'li vekilden AKP’ye yatırım suçlaması

CHP'li vekilden AKP’ye yatırım suçlaması
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, ilde toplanan vergilerden daha fazla yatırım yapıldığını iddia eden AKP İl Başkanı Mustafa Köse’ye tepki gösterdi. Sapan, “AKP’li Köse, 12 yılda Antalya’ya hak ettiği yatırımları yapmayan partisinin ayıbını örtmek için gerçekleri çarpıtıyor. Üst geçit ve stat yapımı için kamu arsalarının satıldığını unutmadık. ‘Kaynak yok’ denildiği için çevre yollarının yılan hikayesine döndüğünü de unutmadık” dedi.

Antalya Milletvekili Sapan, AKP hükümetleri döneminde ilin yatırım fakiri haline getirildiğini söyledi. Antalya’nın toplanan vergilerin, yapılan yatırıma kıyaslandığında artıda olan sayılı iller arasında bulunduğunu belirten Sapan, “Yerinde vergilendirme olmadığı için bu kentte kazanan firmaların, turistik işletmelerin başka illerde vergi ödemelerine rağmen Antalya, hep aldığından çok fazla kaynağı bütçeye aktarmıştır. Antalya’nın hükümet bütçesine yaptığı artı katkı hep 1 milyar liranın üstünde gerçekleşmiştir. Buna rağmen AKP’nin iktidarda olduğu 12 yılda Antalya’ya doğru dürüst yatırım yapılmamıştır” dedi.

Antalya’nın yaşadığı çok ciddi ulaşım sorununa AKP döneminde yapılmayan yatırımların neden olduğunu dile getiren Sapan, Kuzey ve Batı Çevre Yolu ile hızlı tren projelerini örnek gösterdi. Çevre yolları ile hızlı tren projelerinin “kaynak yok” denilerek ertelenmesi yüzünden kenttin büyük sıkıntıya düştüğünü ifade eden Sapan şöyle devam etti:
“Batı Çevre Yolu için birkaç milyon liralık istimlak ödeneğini vermeyen iktidarın tavrı yüzünden Antalya’nın kent merkezindeki son tarım alanları imara açılıp betona kurban edilmek üzere. 12 yılda Antalya’ya milyarlarca liralık yatırım yapıldığını, kaynak aktarıldığını söyleyen AKP İl Başkanına sormak gerekiyor. Madem bu kadar bonkördünüz, neden Karayollarına birkaç milyon liralık istimlakı yaptırmadınız. Antalya’ya hükümet bütçesinden milyarlar aktarıldığını söyleyenlere biz de İller Bankası Kavşağının neden Karayolları’nın Konyaaltı’ndaki arsasının satılarak yapıldığını sorarız.  Neden stat yapımı için illaki kentin ortasındaki 40 bin metre karelik spor alanının imara açılıp rezidans, avm yapılmak istendiğini hatırlatırız. Neden Kuzey Çevre Yolu ile Hızlı Tren projelerine yıllardır başlanamadığını sorarız.”


Bu Haber 27.11.2014 - 12:49:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.