Charter şirketinin ortağı kaçtı, Putin devrede, tur operatörleri ne yapıyor?

Charter şirketinin ortağı kaçtı, Putin devrede, tur operatörleri ne yapıyor?
Uçuşlarını durduran Vim Avia krizi Rusya'nın en tepesindeki isme, Vladimir Putin'e kadar ulaştı. Putin, ulaştırma bakanını ve başbakan yardımcısını sert sözlerle eleştirirken, Vim Avia'nın ortağının ise Rusya'yı terk ettiği öğrenildi. Tur operatörleri ise, Antalya'daki yolcularını geri götürmek için seferber olmuş durumda.


TurizmGüncel

Rus haber ajansı Interfax, Vim Avia'nın ortağı Raşit Mursekaev'in Rusya'yı terk ettiğini yazdı. Ajansın haberinde, Mursakaev'in ülkeyi terk etmesine gerekçe olarak, soruşturma komisyonunun olayı dolandırıcılık kapsamında ele alması gösterildi. Vim Avia'nın mağdur ettiği yolcu sayısı 10 binlerle ifade ediliyor.



''BÜYÜK MİKTARDA DOLANDIRICILIKTAN SORUŞTURMA SORŞTURMA''

Vim Avia'nın yöneticileri ile ilgili olarak Rusya Federasyonu Ceza Kanununun 4. maddesinden (çok büyük miktarda dolandırıcılık) dava açıldığı belirtilen haberde, uzmanların görüşlerine de yer verildi.

KRİZ MASASI KURULDU

Uzmanlar Vim Avia'nın sahiplerinin tutuklanmaktan korktuğu için kaçtığını belirtirken, hükümetin Vim Avia ile ilgili olarak kriz masası kurduğu öğrenildi.

PUTİN'DEN BAKANA AĞIR SUÇLAMA

Öte taraftan TASS haber ajansı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Vim Avia'nın iflası ile ilgili olarak Ulaştırma Bakanı Maxim Sokolov'a ve Başbakan Yardımcısı Arkady Dvorkovich'e yönelik sert eleştiriler getirdiği ve Sokolov'u Vim Avia'nın durumuyla eksik bilgi vermekle suçladığını bildirdi.

Vladimir Putin'in konuyla ilgili olarak Ulaştırma Bakanı Maxim Sokolov'a şunları söylediği belirtiliyor:

''EĞER HIZLI VE ETKİLİ ADIM ATMAZSANIZ...''

''Vim Avia şirketinin durmuyla ilgili eksik yazışmalar konusunda sizi bilgilendirdim. Eğer bu konuda hızlı ve etkili adımlar atarsanız, Başbakan Dimitri Medvedev'le birlikte ne yapacağımızı düşünürüz. Atmazsanız biz bu konuda da düşüneceğiz''

TUR OPERATÖRLERİ NE YAPACAK?

Vim Avia ile Antalya'ya turist gönderen tur operatörlerinin arasında, Intourist'ten TUI'ye, Coral'dan Anex'e kadar çok sayıda şirket bulunuyor.

İLK UÇAK SAAT 10.00'DA KALKTI

TurizmGüncel'in Rusya'daki tur operatörlerinden edindiği bilgiye göre, şirketler Antalya'da kalan müşterilerini ülkelerine götürmek için harekete geçti. Edindiğimiz bilgilere göre, Antalya'daki Rus turistler bugünden itibaren çıkarılmaya başlıyor. Hatta ilk uçak saat 10.00'da Antalya'ya hareket etti.

VIM AVIA'NIN BENZİNİNİ TUR OPERATÖRLERİ KOYACAK

Vim Avia'nın Vnukova Havalimanı'ndan uçma izni verildiği öğrenilirken, krizde olan şirketin yakıt parasının tur operatörleri, diğer masraflarının ise şirketin kendisi tarafından karşılanacağı belirtiliyor. Uçakların back-to-back mi, yoksa boş gidip dolu mu döneceği ise henüz net değil.





Bu Haber 28.09.2017 - 11:42:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.