Çeşme'de koy tartışması bitmiyor

Çeşme'de koy tartışması bitmiyor
Çeşme’de uzun zamandan beri Aya Yorgi Koyu’nun imara açılacağı söylentisi vardı. İşletmeciler bu duruma karşı çıkmış, imza kampanyası başlatmışlardı. Ancak binlerce imzanın ardından Aya Yorgi koyunun değil, hemen yanındaki Hacettepe Koyu'nun imara açılacağı ortaya çıktı.


Çeşme’nin en güzel koylarından biri olan ve çok sayıda işletmecinin beach club işlettiği Aya Yorgi Koyu’nun imara açılacağı iddialarına karşın imza kampanyası başlatılmıştı. Bu koy için binlerce imza bu toplanırken, aslında Aya Yorgi’nin değil hemen yanındaki koyun imara açılacağı ortaya çıktı.

EN BAKİR KOY

Hürriyet Gazetesi'nden Elif Ergu'nun haberine göre, Çeşme Belediyesi yetkilileri imara açılan koyun, Aya Yorgi Koyu’nun hemen yanındaki Hacettepe Koyu olduğu bilgisini verdi. Taşlık mevkii olarak bilinen, teknecilerin konakladığı bu koy, Çeşme’nin en bakir koylarından biri. Maliye Bakanlığı’na ait olan Taşlık Mevkii’ndeki Hacettepe Koyu’nun satışı kararından sonra, Özelleştirme İdaresi tarafından yeniden planlama yapıldı. Bu yeni planlamayla Hacettepe Koyu da yapılaşmaya açılıyor.

İTİRAZ EDECEK

7 bin 900 metrekarelik 3. Derecede SİT Alanı olan Hacettepe Koyu’nun ‘tercihli turizm ve konut yerleşim alanı’na dönüştürüldüğü ortaya çıktı. Bu değişiklikle koyun değeri artırıldı.

Çeşme Belediyesi’nin itirazlarına rağmen bu değişikliğin gerçekleştirildiği, Belediye’nin de karara itiraz ederek yargıya başvurmasının da beklendiği söyleniyor.




Bu Haber 04.07.2015 - 09:15:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.