Cenk Kınay iflas etti, Steigenberger Maslak resmen kapandı

Cenk Kınay iflas etti, Steigenberger Maslak resmen kapandı
İşletmeci Cenk Kınay'ın mülk sahibine kirayı ödemediği haberleri ile gündeme gelen Steigenberger Maslak'ın 1 Mart itibarıyla resmen kapandığı belirtildi.


Mülk sahibi ile kiracı Cenk Kınay arasında ödenmeyen kiralarla gündeme gelen Steigenberger Maslak resmen iflas etti. Dünya Gazetesi'nden Kerim Ülker'in haberine göre, Steigenberger Maslak 1 Mart itibarıyla kapandığını ilan etti.

Uzun yıllar Maslak’ta Sheraton markası ile hizmet veren 5 yıldızlı Steigenberger Hotel’in işletmecisi ile mülk sahibi arasında ödenmeyen kiralar nedeni ile kriz gündemdeydi. Casino ve emlak kralı olarak anılan Sudi Özkan, ödenmeyen kiraları gerekçe göstererek, otelin işletmecisine önce icra takibi başlatmış, daha sonra tahliye davası açmıştı. İşletmeci şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cenk Kınay ise, kendileri ile ilgili iddiaların doğru olmadığını belirterek, hukuki sürecin devam ettiğini kaydetmişti.

Otelin kapandığına dair bilginin, 'rezervasyon yapmak için' yapılan aramayla teyit edildiği belirtilirken, otel çalışanının, “Dün (27 Şubat) ifl as ettiğimiz bize duyuruldu. Müşteri kabul etmiyoruz” dediği kaydedildi.

BİNAYI SUDİ ÖZKAN YAPTI

2015’ten bu yana ‘Steigenberger’ markası ile hizmet veren otel İstanbul’un en gözde mekânlarından biri. Oteli 1992 yılında Sudi Özkan inşaa ettirdi. Ancak oteli işleten şirketin (Palace Otel Turizm Hizmetleri A.Ş) sahipleri ile mülk sahibi, ödenmeyen kiralar nedeni ile karşı karşıya geldi. Oteli işleten şirket Palace Otel A.Ş’nin 1 yıl süreyle iflas erteleme kararı aldığı biliniyor. Ödenmeyen kiranın ise 10 milyon TL civarında olduğu kaydediliyor.

1930 yılında Albert Steigenberger tarafından kurulan Almanya merkezli şirketin dünya çapında 116 oteli bulunuyor. 2009’da Mısırlı turizm şirketi Travco Group’un satın aldığı şirket, 2016’da adını Deutsche Hospitality olarak değiştirdi.

HABERLERE ERİŞİM ENGELİ GETİRTMİŞTİ

İşletmeci Cenk Kınay, mülk sahibi Sudi Özkan'ın kiranın ve işçilerin maaşlarının ödenmediği ve otelin bakımının yapılmadığı şeklindeki iddialarını içeren haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, ilgili URL'lere erişim yasağı getirtmişti.



Bu Haber 01.03.2017 - 11:48:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • eski çalışan 02.03.2017 - 08:12

    ilahi adalet

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.