Cem Uzan; Her şey dahil sistemini dünyaya ihraç edeceğiz

Cem Uzan; Her şey dahil sistemini dünyaya ihraç edeceğiz
Rixos Oteller Grubu’nun Türkiye Bölge Direktörü Cem Uzan, TurizmGüncel’e hem sezonu değerlendirdi hem de otellerde yapılan yeni çalışmaları anlattı.


Eda Özsoy – Turizm Güncel

Yeni yapılanmayla birlikte Rixos bünyesinde bölge direktörlükleri oluşturulduğunu anlatan Cem Uzan, “Bunlar, Türkiye, Ortadoğu, Mısır, Azerbaycan bölgesi, Kazakistan, Rusya, Avrupa ve diğerleri… Her bölge kendi dinamiğine göre hareket edecek. Ona göre sistemler hazırlanacak” dedi.

BİR MÜDÜR AYNI TESİSTE EN FAZLA 3 YIL ÇALIŞACAK

Kendi bölge direktörlüğü kapsamında 11 tane otel bulunduğunu ifade eden Cem Uzan, en büyük kapasitenin Türkiye’de olduğunu anımsattı. Rixos Grubu’nun 2020 yılına kadar yaklaşık 60 otele çıkmak istediğini dile getiren Uzan, yeni yapılanma çerçevesinde aldıkları iki önemli kararı ise şöyle anlattı;

“İki karar aldık. Bir genel müdür en fazla üç yıl aynı tesiste genel müdürlük yapacak. Daha sonra deneyimlerine diğer tesislere taşıyacak. İkinci karar, genel müdür yardımcısı iki yıl içinde genel müdür olmuyorsa yollarımızı ayıracağız. Genel müdür yardımcısı, iki yıl içinde kendini genel müdürlüğe hazırlamalıdır. Çünkü bize yurtdışında çalışacak yeni kuvvetler gerekiyor.”

HERŞEY DAHİL SİSTEMİNİ İHRAÇ EDECEĞİZ

Herşey Dahil sistemini yaygınlaştırma kararı aldıklarını belirten Uzan, bu sistemi yurtdışına ihraç edeceklerini söyledi.  Resort bölgelerde konumlanmak gibi ana hedeflerinin olduğunu bildiren Uzan, konuşmasında şu noktalara değindi;

“Dünyanın büyük başkentlerinde büyük oteller istiyoruz.  Genel olarak stratejimiz resort bölgeler olacak. Örneğin Meksika, Brezilya gibi turizm destinasyon bölgelerinde her şey dahil sistemiyle büyüyebiliriz… En iyi yaptığımız işi en iyi şekilde dünyaya taşıyacağız. Türkiye’de herkes her şeyin uzmanı oldu. Spesifik noktalarda bazı farklılıklar gösteriliyor artık. Biz, Herşey Dahil’i o kadar iyi oturtmuşuz ki tercih bizden yana oluyor. Yurtdışında böyle bir açık var. Bizim de yurtdışında çalışan 5 bin personelimiz var. Bu personellerle, bu açığı kapatmayı hedefliyoruz. Göcek’teki otelimizde her şey dahil sistemini farklı bir boyuta taşıyacağız. Örneğin tekne yolculuklarını da her şey dahil’e dahil edeceğiz.”

YÜZDE 45’LERE YAKIN OTEL İNDİRİMLERİ VAR

Bu yıl kriz var dediler, Avrupa’ya indirim yaptılar. Yüzde 45’lere varan otel indirimleri var. Parsa toparlanacak diye indirim yapanlar, servisi iyi veremeyecekler. Onlar dolduğu için Rusya’da herhangi bir sıkıntı olmayacak, iyice zarar edecekler maalesef.

Bu gibi durumlarda iyi bir strateji yapmak gerekiyor. Biz yüzde 10 indirim yaptık, 25 Mart’a kadar.. Bütün rezervasyonlarımızı aldık, sonra normale döndük. Zaten erken rezervasyon kampanyasıydı..

Avrupa pazarıyla Rus pazarı aynı Pazar değil ki, Rus pazarında 4 ay turist geliyor. Avrupa’ya baktığınız zaman 12 ay geliyor. Rus pazarı 12 aya yayılsın, eşit fiyat uygulayalım. Avrupalı olmazsa otelcilik biter, Antalya’da otel sayısı düşer. Avrupa, Türkiye pazarının sigortasıdır.


Bu Haber 12.04.2015 - 19:50:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • idrak doğru 14.04.2015 - 10:56

    Rixoslarda hizmet kalitesi giderek düşüyor zaten. Otel sayısının artması olumsuz mu yansıyor acaba?

  • Adnan Soner 14.04.2015 - 12:07

    Başlığı okuyunca galiba Rixoslar herşey dahilden çıkıyor diye sevinmiştim,Herşey dahil sistemi dünyaya ihraç edeceğiz derken siz tersini yapıyorsunuz,baksanıza teknelerinize de herşey dahil sistemi uygulamaya başlıyorsunuz.Maşallah yine de ilerleme var Türk turizminde.Devam

  • Red Apple 13.04.2015 - 10:13

    Bu yıldaki 11 otel baz alınarak. 2020 66 otel ve 2021de kesin 88 otel olacak deseydiniz, sizde çalışmaya başlamayı düşünebilirdim ve en azından Gn Müdür yardımcısı iken Genel Müdür olma şansım var derdim. Dünyanın gelişim kaynağı matematikin sizin grup içinde önemli olduğunu düşünür ve hayranlık ile sizi takip ederdim. Lakin 2020ye kadar 60 oteli ancak planladığınıza göre ki, bu plan bana lafta yapılmış gibi geldi ve bu 60 otel rakamı işçi olarak güven vermedi. Yani kısaca sizde çalışmaya başlamama kararı aldım :)Beni kaybettiğiniz için moralinizi bozmayın zaten yaşımda müsat değil :)

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.