Caprice Gold Otel'in satış ofisine mağdur baskını

Caprice Gold Otel'in satış ofisine mağdur baskını
Fadıl Akgündüz tarafından devremülk modeliyle geliştirilen Caprice Gold Bayrampaşa otelinin satış ofisi mağdurların baskınına uğradı. Hak ettikleri kira gelirlerinin aylardır ödenmediği belirten vatandaşlar, "şu anda bu parayı ödeyebilecek durumda değiliz" cevabı ile karşılaştılar.


Caprice Gold’dan devremülk almalarına rağmen hak ettikleri kira gelirlerinin aylardır ödenmediğini belirten mağdurlar otel inşaatı ve devremülk satış ofisini basarak şirket yetkililerini sorguya çekti. Kiralarının yatırılmama sebebini soran mağdurlara açıklama yapan bir şirket yetkilisi, Caprice Gold’un kira borçlarının günlük 500 bin lira civarında olduğunu ve şu anda bu parayı ödeyecek durumunda olmadıklarını söyledi. Kira ödemelerini ancak otel açıldıktan sonra yapabileceklerini belirten yetkili, otelin sadece bir kulesinin inşaatını ise en erken 2015’te tamamlayabileceklerini kaydetti. Bu sırada birçok mağdur, Fadıl Akgündüz’ün kendilerini kandırdığını ileri sürerken Akgündüz’ün toplanan paralar hakkında hesap vermesi gerektiği söylendi. Bir mağdurun şimdiye kadar devremülk satılan kişilerden toplanan paranın tutarını sorması üzerine ise yetkililer, Caprice Gold’da toplam 12 bin kişiye satış yaptıklarını ve buradan 783 milyon lira satış geliri elde ettiklerini söyledi. Caprice Gold Maldivler projesinden topladığı iddia edilen 170 milyon dolar ile birlikte piyasadan 1 milyar liradan fazla para topladığı belirtilen Akgündüz’ün ise bu parayı nerede harcadığı kamuoyunda soru işaretleri oluşturuyor. Otelin kaba inşaatına yapılan masrafın şu ana kadar 100 milyon lira civarında olduğu tahmin edilirken inşaatın 3 yıldır bitirilememesi ise toplanan paraların akıbetini merak konusu yapıyor.

Öte yandan şu anda mali kriz yaşayan Akgündüz’ün Caprice Gold’un satış ofislerini kapatmaya başladığı ortaya çıktı. Anadolu’nun çeşitli illerinde ve İstanbul’un ilçelerindeki devremülk satış ofislerini de kapatan Akgündüz, son olarak Mecidiyeköy’de faaliyet gösteren Caprice Restoran’ın da kapısına kilit vurdu. Çalışanlarına maaş veremeyecek hale geldiği öğrenilen Akgündüz’ün son projesi olan faizsiz otomobil projesinin de sekteye uğradığı ve cip satışlarının durduğu belirtiliyor. Müşterilerine 5 aydır kira ödemesi yapmayan Akgündüz’ün, iptal olan Caprice Maldivler projesi mağdurlarından parasını isteyenleri ‘6 ay sonra ödeme yapabiliriz’ diyerek geri çevirdiği kaydediliyor. (Abdulkadir Cembekli - Zaman)


Bu Haber 13.08.2014 - 10:15:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • otelci 13.08.2014 - 11:48

    Her iktidar keni zenginini yaratır. Her dönemde böyle kişiler çıkar. Garip olan maliye nin ve polisin bu kişiler için bir şey yapmamasıdır. Demek ki bir yerlerden güvencesi var.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.