Call Center'dan kazandığı paralarla otel açıp, sağlık turizmi yapacak

Call Center'dan kazandığı paralarla otel açıp, sağlık turizmi yapacak
Hollanda’da call center alanında hizmet veren en büyük Türk şirketi olan ETB GROUP, hem sağlık turizmine hem de otelcilik sektörüne girecek.


ETB GROUP'un kurucusu ve CEO’su Erol Tazegül, Ankara Gazi Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olduktan sonra Almanya’ya giderek burada inşaat, turizm gibi farklı sektörlerde çalışmaya başladı.

 Yaptığı araştırmalardan sonra call center alanında Almanya’da büyük bir açık olduğunu fark eden Tazegül, Marmara Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencilerinden 20 kişilik bir pilot grup oluşturdu. İlk büyük çalışmasını sektörün büyük markalarından Novartis ve Pfizer‘in  ilaç tanıtımı görevini üstlenerek başlattı. Tazegül, Avusturya pazarını araştırdığında burada da call center alanında  açık olduğunu gördü. Ekibini büyüterek, Hollanda ve  Belçika pazarına da giriş yaptı. ETB GROUP, 2105 yılı içerisinde yaptığı yatırımlarla sağlık turizmi alanında faaliyet göstermeye başlayacak.

ETB GROUP CEO’su Erol Tazegül, ‘Hedefimiz Avrupa’da yaşayan Türkler değil. Ben bir yatırımcı olarak açık olan pazarları keşfediyorum’ dedi. Tazegül,  callcenter alanındaki deneyimleriyle sağlık turizmi alanında kısa bir süre sonra bu alanda faaliyet gösteren ilk 3 şirketten biri olmayı hedefliyor.

Kurdukları bağlantıları değerlendirerek 2011’den sonra kadar çağrı merkezi haricinde St.-Sin, Scout ve Biom markasının Türkiye distribütörlüğünü alarak yeni sektörlere açılan ETB, önümüzdeki yıl, Ataşehir’de inşaatına başlanacak olan wellness&spa oteli ile turizm sektöründe  faaliyet gösterecek.

Sağlık turizmini desteklemek için bu yatırımı yapmayı hedeflediklerini belirten Tazegül, yurtdışından Türkiye’ye gelen hastaları kendi otellerinde kişiye özel hizmet sunarak, konaklatacaklarını söylüyor. Sağlık turizminde A’dan Z’ye her detayın çok önemli olduğunu ve Avrupalı hastanın çok titiz olduğunu vurgulayan Tazegül, otel yatırımıyla konaklama konusunda yaşanacak olası sıkıntıları ortadan kaldıracaklarını  belirtiyor.

 


Bu Haber 16.12.2014 - 12:43:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.