Büyükşehir belediye başkanları peş peşe istifa ediyor

Büyükşehir belediye başkanları peş peşe istifa ediyor
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı görevinden istifa ederken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ise cumartesi koltuğu boşaltacağını duyurdu. Kadir Topbaş'la birlikte istifa eden büyükşehir belediye başkanı sayısı üçe yükselirken, gözler Balıkesir Belediye Başkanına çevrildi.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifa etmesinin ardından gözlerin çevrildiği Ankara ve Bursa büyükşehir belediye başkanları da görevi bırakıyor.

RECEP ALTEPE İSTİFA ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifasını istediği belediye başkanlarından olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe dün görevinden istifa ettiğini açıklarken, Erdoğan'ın istifasını istediği bir diğer isim olan Melih Gökçek de cumartesi günü istifa edeceğini açıkladı.



2009 yılından bu yana Bursa Büykşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Recep Altepe, uzun süre istifa etmemekte direnmişti. Altepe istifa açıklamasında şunları söyledi:

''Dedikodu ve şüphe oluşturacak tüm işlerden kaçındık. Kimseye menfaat ve haksız kazanç temin etmedik, bunlara da dikkat ettik. Bizler de dedikoduya vesile olmaması amacıyla belediye başkanı görevine başlayınca tüm işyerlerimi kapattım. Ve Belediye Başkanı olarak hizmet ettim. Bursa ile yatıp kalktık, herkesin fikrini aldık, yeter ki katkı sağlasınlar. Tüm Bursa dinamikleriyle birlikte, kent konseyi ve eski belediye başkanlarımızla herkesle el ele çalıştık. Tüm kurum kuruluşlarla da başta belediyelerimiz olmak üzere, parti teşkilatlarımızla örnek bir uyum sergiledik. Bunların sonucunda güzel Bursamıza binlerce eser kazandırdık.  Her girdiğimiz seçimlerden de zaferle çıktık. En son 16 Nisan referandumunda da 6 büyük şehirde de yüzde 50’nin üzerinde oy alma başarısını gösterdik. Yolsuzluk, tembellik ve istismarla hiç suçlanmadık. Bursa halkı karşısında güven oranımız ve puanımız hiç düşmedi. Her zaman için güvenimizi koruduk.''

GÖKÇEK CUMARTESİ İSTİFA EDİYOR

Aynı şekilde, 1994 yılından bu yana (yaklaşık 24 yıl) Ankara Büyükşehir Başkanlığı koltuğunda oturan Gökçek de cumartesi günü istifa edeceğini açıkladı. Gökçek twitter üzerinden paylaştığı mesajında, ''İNŞAALLAH CUMARTESİ GÜNÜ ANKARA BÜYÜKŞEHİR BLD MECLİSİNİ OLAĞANÜSTÜ TOPLAYACAK VE MECLİS ÜYESİ ARKADAŞLARA VEDA EDİP,İSTİFAMI VERECEĞİM.'' dedi.

AHMET EDİP UĞUR EN SONA KALDI

Erdoğan'ın istifasını istediği bir diğer belediye başkanı ise Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur. Diğer başkanların aksine Uğur, ilk defa 2014 yerel seçimlerinde başkanlık koltuğuna oturdu.

TOPBAŞ DA İSTİFA ETMİŞTİ

Erdoğan'ın istifasını istediği başkanlar arasında ilk istifa eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş olmuştu. 23 Eylül'de istifa eden Topbaş, 13 yıldır İBB Başkanı olarak görev yapıyordu. Topbaş istifa açıklamasında, ''Türkiye’deki tüm belediye başkanlarının abisi oldum. Bu şehir beni Dünya Belediyeler Birliği Başkanı yaptı. İnsanlar çok şeyi affeder, adam yerine konmamayı affetmez. İstanbullulara tekrar tekrar teşekkür ediyorum.'' ifadelerini kullanmıştı.




Bu Haber 24.10.2017 - 09:24:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.