'Bu yıl Türk turizmcinin şevki kırıldı, birisinin bizi toparlaması lazım'

'Bu yıl Türk turizmcinin şevki kırıldı, birisinin bizi toparlaması lazım'
WTM Londra Fuarı'nda TurizmGüncel'e değerlendirmelerde bulunan Peninsula Tours Genel Müdürü ve CEO’su Fahrettin Çiçek, İzmir’in, İranlı turist açısından İstanbul’a alternatif olabileceğini belirtti.


Eda Özsoy - TurizmGüncel - Londra
 
Bu yıl Türkiye’de turizmcilerin şevkinin kırıldığını ifade eden Fahrettin Çiçek, “birisinin bizi toparlayıp, hadi çocuklar demesi gerekiyor. Bizim birliğimiz hızlı çalışıyor ama üst bir birliğin bizi toparlaması gerekiyor. Sektörün motive edilmeye ihtiyacı var. Türk turizmi, dış etkenlerden çok çekti. Bu konuda kriz doktoru olduk. Ama biraz daha üst düzeyde destek beklentisi var meslektaşlarımız arasında” şeklinde konuştu.
Yaşanan olumsuzluklara rağmen bulunan noktayı küçümsememek gerektiğini belirten Çiçek, “Konsantrasyonumuzu kaybetmemeliyiz, hedeflerimizden vazgeçmemeliyiz.” şeklinde konuştu.
 
 EGE’NİN ÖN PLANA ÇIKARILMASI GEREKİYOR
 
Ege bölgesinin ön plana çıkması gerektiğini vurgulayan Çiçek, “Ege bölgesi, Kuşadası, Gümüldür, Seferihisar bandında bir atılım süreci yaşamalı. Önemli yatırımlar bu bölgede devreye girecek. Antalya’da ise artık yataktan bahsetmemek gerekiyor. Ama Ege’nin ön plana çıkarılması gerekiyor. İzmir Havalimanı’nın bu yatırım karşılığında gerekli ilgiyi görmesi gerekiyor. Kültürel tatiller açısından İzmir’in adımlar atması gerekiyor.” dedi.
 
 İRANLILAR 12 AY İZMİR’E UÇUŞ GERÇEKLEŞTİREBİLİR
 
Tahran örneğiyle İzmir için ilginç pazarlar olduğunu kaydeden Çiçek, Tahran’ın 12 ay İzmir’e uçuş gerçekleştirebileceğini sözlerine ekledi. Çiçek, “12 ay İzmir’e uçuş gerçekleştirebilir. İran’dan direkt uçuşlar konusunda sorun olmayan ender destinasyonlardan birisi İzmir. Ama İzmir, İranlı turist açısından İstanbul’a alternatif olabilecek durumda. İstanbul’daki Arap ağırlığı, İranlılar’ı rahatsız etmeye başladı. İzmir’in bu anlamda biraz desteğe ihtiyacı var. Hareketliliği 12 aya yaymak için bazı adımlar atılması gerekiyor.” dedi.
 
İNGİLTERE PAZARI ÖNÜMÜZDEKİ YIL TEK BASAMAKLI DA OLSA BÜYÜR
 
Çiçek, İngiltere için, “İngiltere ile ilgili ilk duyumlarım, rezervasyonların biraz beklemeli olduğu yönünde İngiltere ekonomisindeki büyüme, tüketiciye olumlu yansıyor. İngiliz pazarı, Türkiye’de önümüzdeki yıl büyür. Ancak bu iki basamaklı olmaz. Yüzde 4’lük bir büyüme ancak gerçekleşir.” değerlendirmesini yaptı.
 


Bu Haber 05.11.2014 - 20:23:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • DİDİM 06.11.2014 - 06:26

    Peninsula grubunun DİDİM Bölgesine yaptığı 2 tane büyük otel yatırımları ile Ege Bölgesinin YÜKSELEN değeri DİDİM artık BODRUM ve İZMİR Havalanalarından da aldığı destek ile atağa geçti.Bölgeye yeni yatırımcıların açmış ve açacak olduğu yeni tatil köyleri ve 5 yıldızlı otellerde DİDİM Bölgesini ayrıca motive etmektedir.EGE Bölgesi DİDİM bandında yaşadaığı atılımı inşallah diğer bölgeler için de yaşar.DİDİM in Turizm sektöründe önünü açan ve DİDİM e verilen büyük destekten dolayı PENİNSULA Tur a çok teşekkürler .Ege Bölgesi ve özellikle DİDİM Bölgemize yatırım yapan bütün yatırımcılar için güzel günlerin yakın olduğu kanaatindeyim.Moral bozmadan mücadeleye devam.Saygılar

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.