Bu yaz yurt dışına çıkan Çinli turist sayısı 30 milyonu aşacak

Bu yaz yurt dışına çıkan Çinli turist sayısı 30 milyonu aşacak
Bu yaz, yabancı ülkelere seyahat eden Çinli turist sayısının 30 milyonu aşması bekleniyor.



Çin'in en büyük gezi platformu Ctrip.com, kısa süre önce 2017 yılı yaz sezonunda Çinli turistlerin gezi eğilimlerine dair bir rapor yayımladı. Raporda, Çinli turistlerin en çok tercih ettiği ülkelerin başında Tayland ve Japonya'nın geldiği, Orta ve Doğu Avrupa ülkeleriyle Kuşak ve Yol güzergahındaki bölgelere de rağbetin giderek arttığı belirtildi.

GÜNEY KORE İLK 50'DE YOK

Rapora göre, Tayland'ı Japonya, Singapur, ABD, Hong Kong, Endonezya, Vietnam, Malezya, Rusya ve Filipinler izliyor. Geçen yıl ikinci sırada yer alan Güney Kore (Kore Cumhuriyeti) ise, 2017 yazında ilk 50 ülke arasına bile giremedi.

YENİ EĞİLİMLER

Ctrip.com Halkla İlişkiler Müdürü Peng Liang, Çinlilerin yurt dışı gezilerinde yeni eğilimleri olduğuna işaret ederek, Çinli turistlerin artık tatil yapmayı, yerel lezzetleri tatmayı ve bireysel gezileri tercih ettiklerini vurguladı. Son verilere göre, yabancı ülkelere giden Çinli turistlerin yüzde 60'ı grup dışı gezi yolunu tercih etti. Peng Liang bu konuda şunları kaydetti:

"Çinli turistler, yabancı ülkelerin kültürünü yakından tanıyabilecekleri programları seçiyorlar. Örneğin, yabancı ülkelerdeki konserlere katılıyorlar, yerel halkın evlerini ziyaret ediyorlar veya sırf başka yörelerin lezzetlerini tatmaya gidiyorlar. "

109 MİLYAR DOLARLIK HARCAMA

2016 yılında yurt dışına seyahat eden Çinli turist sayısı 122 milyonu aştı. Çin bu sayı ile dünyada birinci sırada yer aldı. Buna paralel olarak, Çinli turistlerin yabancı ülkelerde gerçekleştirdikleri tüketim de giderek artmakta. Geçen yıl Çinli turistlerin yurt dışındaki kişisel harcamaları 109 milyar 800 milyon ABD Doları'nı buldu.

Çinli turistlerin yaptıkları tüketim, gezi destinasyonu ülkelerin ekonomisini destekleyen önemli bir unsur haline geldi. Çin'e vize kolaylığını artıran ülkeler de giderek çoğalıyor. Örneğin, Japonya, Çinli turistlere vize kolaylığını arttırdı. Tayland ise Çinlilere vize muafiyet süresini uzattı. Sırbistan ve Karadağ gibi ülkeler de Çin'e vize muafiyeti uygulamaya başladı. Yeni Zelanda ve Arjantin Çinlilere 10 yıllık çok girişli vize hizmetini yürürlüğe koydu. Şu anda, 62 ülke Çin'e yönelik vize muafiyeti veya havaalanında vize hizmetini uyguluyor.

Peng Liang, vize ve hava yolu ulaşımı konularında sağlanan kolaylıklar sayesinde daha çok Çinli turistin yabancı ülkelere gittiğini söyledi. Spor gezisi gibi yeni programların da hizmete açıldığını belirten Peng şöyle konuştu:

"Görüyoruz ki, bir grup özel gezi programı popülaritesini koruyor. Örneğin, turistik gemi turları. Birçok turistik gemi şirketi yaz günlerinde farklı tur programlarını başlattı. Bu yıl Shanghai ve Xiamen gibi kentlerin deniz limanlarında da yeni programlar açıldı. Yani turistik gemi yolculuğunun bu yaz sezonunda zirveye ulaşacağını tahmin ediyoruz."


Bu Haber 04.08.2017 - 16:59:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.