Bu uygulamayla tur otobüsü kazalarının önüne geçilecek

Bu uygulamayla tur otobüsü kazalarının önüne geçilecek
Türkiye'de trafik kazalarını önlemek amacıyla yolcu minibüsleri ve otobüsleri ile kamyonlara, "şeritten ayrılma uyarı sistemi" takılacak.


Sık sık otobüs ve kamyon kazalarının yaşandığı Türkiye'de, kazaların sayısı en aza indirmek için yeni bir uygulama başlatılıyor. Araçlarda yer alacak sistem sayesinde, direksiyon başında uyuma ve dalgınlık nedeniyle meydana gelen kazaların önlenmesi amaçlanıyor.
 
Bu sistemin takıldığı araç, şeridinde seyrederken ortada anlamlı bir neden yokken seyrettiği şeridin çizgisini geçmeye başladığı anda araç sürücüsü sistem sayesinde uyarılacak. Sistem uyarısı optik, akustik ve dokunsal uyarılar arasından seçilecek en az iki uyarı vasıtasıyla yapılacak. Bu uygulamanın, araç seyir halindeyken, özellikle sürücüsünün dalgınlığı veya direksiyon başında uyumasıyla, şeritten çıkılması neticesinde meydana gelebilecek kazaların önüne geçilmesine katkı sağlaması bekleniyor. 
 
1 Kasım 2013'ten itibaren üretilen yolcu minibüsleri ve otobüsleri ile kamyonlarda uyarı sisteminin takılı olacak. Eski araçlara ise 2015'e kadar süre tanınacak. (Milliyet)


Bu Haber 25.10.2013 - 09:53:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.