Bu şehirde turizm yatırımı yasaklandı

Bu şehirde turizm yatırımı yasaklandı
Mayıs ayında yapılan seçimler sonucunda Barcelona Belediye Başkanı olan Ada Colau, geçtiğimiz günlerde turist sayısındaki hızlı artışın 1.7 milyon sakin için kenti yaşanmaz hale getirdiğini dile getirmiş ve turistlerin ziyaret saatlerine kısıtlama getireceklerini açıklamıştı. Şimdi de, şehirde yeni turizm yatırımlarının en azından 1 yıl süre ile dondurulması kararı alındı.


TurizmGüncel

Dünyanın en popüler destinasyonlarından biri olan Barcelona, geçtiğimiz yıl kent nüfusunun 4 katı oranında turist ağırladı. 7.5 milyon turistten, 13.9 milyar dolar gelir elde edilirken, 100 bini aşkın insan turizm sektöründe istihdam ediliyor. Şehrin yatak kapasitesi 12 yılda ikiye katlanarak 70 bine ulaştı. Bu rakama, kayıt dışı odalar dahil değil.

Geçtiğimiz yaz, kentte gürültü, kalabalık ve turistlerin kaba davranışları sebebiyle büyük protestolar meydana gelmişti.

Colau, seçim kampanyası sırasında, şehrin turist istilası altında olan Venedik’e dönme riskiyle karşı karşıya olduğunu ve bu büyümeyi kontrol altına alacağı vaatlerinde bulunmuştu.

EN AZ 1 YIL SÜRECEK

Alınan yeni karara dair açıklamada bulunan Belediye Başkanı Ada Colau, kararın ilk elden, izin aşamasında olan ve aralarında büyük otellerin de bulunduğu 30 yatırımı etkileyeceğini belirtti. Colau, ‘’Barcelona’nın bu zamana kadar kontrolsüz ilerleyen turizm yatırımlarını düzene sokmak amacıyla bir adım attık. 1 yıllık bir süreyle yeni yatırımlara izin vermeyeceğiz. Bu süre, planlamaların gidişatına göre uzayabilir.’’ şeklinde konuştu.

HYATT OTEL YAPILAMAYACAK

Alınan durdurma kararından etkilenen projelerden biri, Avenida Diagol bölgesinde bulunan Agbar Tower’ın lüks bir Hyatt Oteli’ne dönüştürülmesi projesi olacak.

MUHALEFETTEN İŞSİZLİK TEPKİSİ

Kentte işsizlik yüzde 20 seviyelerindeyken alınan bu karar, tepki topladı. Muhalefet partileri, şehrin en önemli ekonomik faaliyetine balta vurulduğu, yatırımların ve iş olanaklarının tehlikeye sokulduğu yönünde tepki gösterdi. Muhalefet, esas sorun olan kayıt dışı konaklamalara çözüm bulunması gerekirken atılan bu adımı ‘şehri paralize etmek’ olarak yorumladı.




Bu Haber 03.07.2015 - 10:36:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Zafer Cengiz 03.07.2015 - 06:47

    Turizmin dehşetli dinamizmi, sürekli olarak Kişisel ve Toplumsal çıkarlar arasında büyük çelişkiler yaratır. Tüm Dünyanın hayran olduğu Barcelona ise, 30 yıldır kurmuş olduğu Kent Konseyi ile gelişimi yöneterek bu seviyeye gelebilmiştir. Fakat turizmin hassas dengelerini gereğince kuramayınca ortaya çıkan durum, tüm Dünyanın dersler çıkartması gereken çok kritik bir OLAYdır Bu tabloya Antalyayı da ekleyerek servise soktuğumuz Global Makalemiz bilgilerinize sunulur: http:www.traveldailynews.comcolumnsarticle51294vitalmacrotourismlessonsbarcelona

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.