Bu pazar gelecek vaat ediyor

Bu pazar gelecek vaat ediyor
TUROB tarafından hazırlanan WTM Afrika Turizm Fuarı’na ilişkin sonuç raporunda Afrika pazarının henüz yapılanmakta olduğu, ancak uzun vadede büyük bir potantiyel barındırdığına dikkat çekildi.


Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), Güney Afrika’nın Cape Town şehrinde düzenlenen WTM Afrika Turizm Fuarı’na ilişkin sonuç raporunu yayınladı. Türk turizmine katkı sağlayabilecek tüm uluslararası fuarlara iştirak eden TUROB, 15-17 Nisan tarihlerinde gerçekleşen fuarla ilgili hazırladığı sonuç raporunda, Afrika pazarının henüz yapılanmakta olduğuna dikkat çekildi. Raporda, “Afrika pazarı, istikrarlı tanıtım çalışmaları yapılması durumunda, Türkiye'nin süregelen siyasi, ticari ve turizm ilişkileri ışığında, turizm sektörü için kuvvetli bir pazar ve uzun vadeli başarı potansiyeli barındırıyor” denildi.

THY UÇUŞLARI OLUMLU ETKİLEDİ

Türk Hava Yolları'nın 26 Ekim 2015 itibariyle İstanbul-Capetown direkt uçuşlarını başlatmasının pazarda şimdiden heyecan yarattığı dile getirilen raporda, bu gelişmenin turizm alıcıları tarafından önemli bir gelişme olarak görüldüğü ifade edildi. Raporda, fuar sırasında yapılan görüşmelerde, özellikle THY’den aktarmalı uçuş alan yolcuların, İstanbul konaklamalı transit seyahate sıcak baktığının tespit edildiği, THY ile bu yönde bir çalışma başlatılmasının planlandığı vurgulandı. Raporda Güney Afrika’dan geçen yıl Türkiye’ye 43 bin tüm Afrika kıtasından ise 888 bin turist geldiği belirtildi. Türkiye’ye gelen Güney Afrikalı turistlerin büyük bölümünün İstanbul’u ziyaret ettiği vurgulanan raporda, İstanbul’un geçen yıl 34 bin Güney Afrikalı turisti ağırladığına dikkat çekildi.

GÜNEY AFRİKA KITANIN YILDIZI

Raporda, şu görüşlere yer verildi: “Güney Afrika, Afrika kıtasında en çok turist çeken ülkesi unvanını taşıyor. Ülke yaklaşık 10 milyon turist ağırlıyor. Ziyaretçilerin büyük bir kısmını Afrika kıtası ve Avrupa'dan gelen turistler oluşturuyor. Öte yandan Afrika, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 15’ini oluşturmasına karşın, uluslararası turist sayısından yüzde 5, dünya turizm hâsılatından ise yalnızca yüzde 3’lük bir pay alabiliyor. THY, bugün itibariyle Afrika'da 37 noktaya sefer gerçekleştirirken, Sahra altı Afrika bölgesine yönelik seferleri sayesinde ilgili ülkelerin turizmine katkılar sağlıyor. Girişimler ve söylemler, söz konusu atılımın devam edeceğine dair izlenimler oluştururken, THY’nin yakın gelecekte kıtada 50’nin üzerinde noktaya uçuş yapmakta olan Air France şirketini geride bırakması kuvvetle muhtemel. Afrika’ya yönelik yatırımlarıyla dikkat çeken Birleşik Arap Emirlikleri kökenli Emirates Group ise son on yılda kıta genelinde 249 milyon dolarlık bir yatırıma imza atmış ve Sahra altı Afrika, söz konusu tutardan 204 milyon dolarlık bir pay almayı başarmıştır. Dünya Turizm Örgütü'nün (UNWTO) özellikle son yıllarda Afrika kıtasına yönelik yapmış olduğu turizmi geliştirme çalışmaları, global anlamda önemli bir farkındalık yaratmıştır. UNWTO verilerine göre Uluslar arası turist girişleri 56 milyon olan kıtanın, bu sayıyı 2030 yılı itibariyle 134 milyona yükseltmesi öngörülmektedir. Kıtanın ve özellikle Güney Afrika Cumhuriyeti'nin, ülkemiz ile olan yakın ticari ilişkileri ve bağları sebebiyle, bölge turizm alanı için de önemli bir potansiyel yaratmaktadır.”








Bu Haber 27.04.2015 - 14:25:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.