Bu otel, personeli için 40 metrekarelik odalar ve yüzme havuzu yapıyor

Bu otel, personeli için 40 metrekarelik odalar ve yüzme havuzu yapıyor
Güral Premier Belek Genel Müdürü Atalay Arslan tesislerinde çalışan personelin uzun süreli istihdamındaki sırları TurizmGüncel'e açıkladı. İki otellerinde de çalışanların ortalama çalışma süresinin 10 yıl olduğunu belirten Arslan, personelleri için yüzme havuzu ve 30 - 40 metrekarelik televizyonlu odalar dahil, her şeyi düşündüklerini kaydetti.

 
Savaş Daş - TurizmGüncel

1995 yılından beri, tam 18 yıldır, Güral Premier ailesinde çalışan Güral Premier Belek Genel Müdürü Atalay Arslan, 2010 yılından bu yana Avrupa’nın her şehrinde Güral Premier ismini tanıttıklarını söyledi. Güral Otellerinde görev yapan personelin ortalama çalışma süresinin 10 yıl olduğunu kaydeden Arslan, "Güral Premier olarak müşteriye ve personele yatırım yapmayı seviyoruz. Bu nedenle çok fazla devamlı müşterimiz var. Personelimiz ise uzun yıllar bizimle birlşkte çalışıyor. Şirket olarak Avrupa’daki tüm fuarlara katılarak otellerimizin adını Avrupa’nın her yerinde duyurmaya çalışıyoruz." değerlendirmesini yaptı.  

Güral Premier bünyesinde şu anda de luxe resort olarak hizmet veren iki tane otel olduğunu ifade eden Arslan, bunlardan bir tanesinin Güral Premier Belek, diğerinin ise Güral Premier Tekirova olduğunu kaydetti. Arslan, "Tesislerimiz otelden daha çok tatil köyü konseptinde hizmet veriyor. Antalya’ya gelen turistin büyük bir kısmı tatil amaçlı geldiği için, onlara yönelik daha modern ve lüks odalarla hizmet vermeye çalışıyorlar." diyerek otellerin konseptleri ile ilgili de bilgiler verdi.

Atalay Arslan, Güral Premier'in personel politikası ve yeni yatırım planları ile ilgili ise şu bilgileri paylaştı:

PERSONELİN KONAKLAMA VE YAŞAM KOŞULLARINA YATIRIM YAPIYORUZ

"Otellerimizde uzun soluklu bir personel istihdamı politikamız var. Bu yüzden otellerimizde çalışma saatlerimizi mümkün olduğunca az tutmaya çalışıyoruz. Yüksek sezonda ve gerekmesi durumunda günlük bir saat fazla çalışmalarını istiyoruz ama bunun karşılığında fazla mesai ücretlerini ödüyoruz. Bunların da ötesinde, personelin konaklama ve yaşam koşullarının belirli bir seviyede tutulmasını sağlıyoruz." 

PERSONEL İÇİN YÜZME HAVUZU YAPIYORUZ

"Örneğin, Tekirova’daki tesisimizde çalışanlarımız için 5 yıldız konforunda konaklama imkanı sağladık. 30 – 40 metrekare büyüklüğündeki odalarda ikişer kişi konaklıyorlar. Odalarında otel odasında bulunan hemen her şey var. Diğer taraftan Belek’e şu anda bir personel lojmanı yapıyoruz.  Orada da yine otel odası büyüklüğünde odalar ve personel için yüzme havuzu olacak."

SERVİS ELEMANI BİR OTELİN EN ÖNDE GELEN TEMSİLCİSİDİR 

"Otel çalışanlarının rahatlığı ve motivasyonu çok önemli. Bu sadece çalışma koşulları anlamında değil, aynı zamanda oteldeki müdürlerle çalışanlar arasındaki ilişki anlamında da aynıdır. Bizdeki personelin ortalama çalışma süresi 10 yıldır. Bir otelde uzun süreli personel istihdamı, otele gelen müşteri açısından da çok önemli. Bir otelde konaklayan ve oteldeki garsonun servisinden memnun kalan bir turist, gelecek yıl da aynı garsonu o otelde görmek istiyor. Bunu biraz havayolu şirketine benzetiyorum ben. Mesela bir uçağa binersiniz. Ne sahibini, ne de pilotunu görürsünüz. Orada, sizin havayolu şirketinden memnun kalıp kalmamanızı belirleyen şey hostesin verdiği servis ve güler yüzdür. Aynı havayolu şirketinde bir sonraki uçuşunuzda aynı hostesle karşılaşırsanız daha da mutlu olursunuz. Aynı şekilde, otellerdeki misafir memnuniyetinin kaynağı da servis elemanıdır. Kum, deniz ve oda her yerde var. Siz farkı personelle sağlarsınız."

YENİ YATIRIMLAR DÜŞÜNÜYORUZ

"Güral Premer Belek uzun süredir sektöre hizmet veriyor. 2010 yılında da Güral Premier Tekirova’yı sektöre kazandırdık. Bu doğrultuda Güral Premer markasını yurtiçinde ve yurtdışında geliştirmeyi hedefliyoruz. Yeni bir otel yaparsak bunun yeri yine Antalya olacaktır. Yurtdışı konusunda ise belirlenmiş bir ülke yok. Şu anda önümüze çıkan fırsatları değerlendiriyoruz. Görüşmede olduğumuz kimi tesisler var."
 


Bu Haber 21.01.2013 - 15:31:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • eda 19.01.2015 - 12:37

    garsonlar ne kadar maaş alıyor bilgisi olan varmı bene yakın zamanda başlayacağım

  • turizmci 26.10.2013 - 02:00

    Personele yatırım müşteriye yatırımdır. Gürallar bunu çözmüş. Şimdi eğer bir çalışan olmak istiyorsanız ve kariyer hedefiniz yoksa o zaman Gürallardan şaşmayın. Devlet gibi sağlam. Uzun yıllar çalışırsınız. Ama yükselmek istiyorsanız ve biraz nitelikleriniz var ise Gürallardaki yöneticiler sizi harcar. Dolaysıyla Gürallardaki genel müdür ve genel koordinatörler işletmeye zarar veriyorlar çünkü yetenekli, verimli yükselmek isteyen kişiyi kıskanır ve işten çıkarmanın yollarını arar. O kişi tesise faydalı mı düşünmez onu bir tehlike olarak görür. Yani piyon istiyorlar, Lider değil. Ve lütfen bırakın artık şu Allah patrondan razı olsun yağcılığı. Patron sen iş bulasın diye milyonluk yatırım yapmaz, kenisi için yapar. Eğer hizmet sektöründe robot kullanabilselerdi bunu çoktan yaparlardı. Patronlar paracıdır. Bizim onlara değil, onların bize ihtiyacı var Patronlar bizim ekmeğimizi yiyor. Uyanın artık. Ama şöyle bakıyorum da gerçekten Güral Ailesi diğerler pinti cimri patronlardan 1000 kat iyi.

  • Halen Güral Premier çalışanı 23.02.2013 - 04:02

    Öncelikle eski Güral Çalışanına bir kaç söyleyeceklerim var. Atalay bey geldiginden beri rahatınız kaçtığı için ve sanırım at koşturamadığın için keniliğinden gidenlerdensin. Çağ artık değişti ve modern tarzda çalışan yöneticilere ayak uyduramayan senin gibi çalışanların Atalay beyin yanında zaten yeri yoktur. Diğer çalışana ise şunu söylemek gerek. Yazıyı önyargısız baştan okusun. Tüm oteller müşterisine yatırım yaparken Sayın Atalay Arslan bey önce elemana yatırım yapılması konusunu ele almış ve de bu doğrultuda yatırımcısını yönlenirerek eşi benzeri olmayan bir projeye öncelik ediyor ve dikkat çekiyor. Müşteri odasından büyük iki kisilik odalarda, barı, fitnes salonu, havuzu, futbol sahası gibi bir sürü sosyal imkanları olacağı bir güzel lojman planlanıyor ve 2014 sezonundan itibaren hizmete girecek. Bizler canlı şahitleriyiz. Biz şimdiden müdürümüze teşekkür ediyoruz.Meyve veren ağaç taşlanır. 34 yıla kadar GÜRAL PREMIER otellerini kim biliyordu. Kimin sayesinde oldu bunlar, gercekleri öğrensinler ve hakkı hakkı olana versinler. Atalay bey adam gibi adamdır. Onun nasıl biri olduğunu eleştirmek bile sizin hattiniz değil. Herkes bunu böyle bilsin.

  • Serdar Ferah 28.01.2013 - 06:45

    Gerçekden imkanları güzelmiş , orda çalışmak isterdim.

  • 22 yıldır sektörün içinde birisi 26.01.2013 - 09:41

    Personel ne ister parasını zamanında almayı,yemek saatinin ve yemek kalitesinin iyi olmasını ister. Yüzme havuzu çok ünemli değil, bunun yerine konaklama odalarınızı daha yüksek sıtandartlarda yapabilirsiniz. Fazla mesai Türkiyede 10 yılda çözülür. biz az çalışalım çok kazanalım istiyoruz. Güraları bu konuda takdir ediyorum duyduklarımız biz çalışanları mutlu ediyor.

  • güral çalışanı 24.01.2013 - 11:51

    hiçbirşey lafla olmuyor. evet mesai paralarının 1 saatini veriyorlar gerisi allah bilir. havuz hala göremedik varda bizmi yerini bilmiyoruz belki bu sene yaparlar.odalada 2 kişilik olanda şef amir tayfası kalıyor doğru yazmamışlar. patronlarımızdan allah razı olsun, müdürlerimizden asla. davulun sesi uzakdan hoş gelir...

  • eski çalışan 23.01.2013 - 08:46

    Allah Güral ailesinden razı olsun. Kütahyalı ve blge halkına verdikleri iş imkanları için. Ama ne yazıkkı reportajı veren kişi için aynı şeyleri söylemek pek mümkün değil. Evet en az çalışan 10 sen çalışıyor şirketinizde ama bunun sebebi siz değil GÜRAL Ailesidir. Atalay efeniye bi sormak lazım sizin sayenizde işten ayrılan personel sayısı kaç acaba... ve kaç yıllık çalışanlarınız sayenizde ayrıldı...

  • SİNAN 23.01.2013 - 08:43

    2012 yılında tekirova da ki hotelde çalışıyordum gercekden herşeyi dört dörtlül personellerini düşünen bir hotel gercekden güral premier tekirova hotelimizi takdir ederim personellerini düşündükleri için 2013 mart ayı bizler geliyoruz aynı ekip aynı departman olarak TEŞEKKÜR EDERİM GÜRAL PREMİER TEKİROVA ...

  • SELİM ÖZDEMİR RADUGA 23.01.2013 - 09:37

    En sonunda personele değer veren bir şirket Antalya da bulundu. Teşekkürler GÜRAL.

  • olmazsa olmaz 22.01.2013 - 10:46

    İnsanı insan olduğu için sevmek gerek.Personel de insan gibi layığı ile düzgün şartlarda konaklamalı, giyinmeli, yemeli, ücretlenirilmeli. Bizim tesisimizde bu şartların hepsi 10 numara düzgün, bırakın kişisel problemlerini ailevi problemleriyle bile ilgileniyoruz. Gel gelelim kadir kıymet bilen az. Onlar kadir kıymet bilmiyor diye biz yapmaktan geri kalmadık. Amma ve lakin onlarda keni aralarında örgütlenmeli ve sisteme zarar vereni uyarmalı. O zaman değmeyin keyfimize Mutluluklar diliyorum.

  • MEHMET SULUKAHYA 22.01.2013 - 11:10

    BOYLE YONETICELER BOYLE İŞLETME SAHİPLERİOLDUĞU SURECE VEDE HIZMET EDEN İNSANLARIN MUTLU OLDUĞUNDA O ZAMAN TURIZM İSTEDĞİMİZ YERE GELMİŞ OLUR

  • MK 22.01.2013 - 09:43

    Örnek olmali Allah böyle insanlardan, patronlardan razi olsun

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.