Bu kompleks, İstanbul'un turist oranını yüzde 15 artırmayı hedefliyor

Bu kompleks, İstanbul'un turist oranını yüzde 15 artırmayı hedefliyor
Vialand Genel Müdürü Tolga Alişoğlu, Turizm Güncel’e İstanbul’da kurulan alışveriş merkezi, otel ve tema park konseptli kompleksin detaylarını anlattı. Tesis içinde 101 odalı deluxe otelin haziran ayında açıldığını belirten Alişoğlu, uzun vadede Türkiye’nin başka şehirlerinde de Vialand açabileceklerini müjdeledi. Alişoğlu, 2014'te 30 milyon ziyaretçi çekmeyi planladıklarını ve orta vadede İstanbul'a gelen turiste yüzde 15 oranında artıracaklarını bildirdi.

Bu kompleks, İstanbul'un turist oranını yüzde 15 artırmayı hedefliyor
Bu kompleks, İstanbul'un turist oranını yüzde 15 artırmayı hedefliyor
Bu kompleks, İstanbul'un turist oranını yüzde 15 artırmayı hedefliyor
Bu kompleks, İstanbul'un turist oranını yüzde 15 artırmayı hedefliyor
Eda Özsoy –Turizm Güncel

Bünyesinde bulundurduğu AVM ve Tema Park bütünleşik konseptiyle dünyada bir ilki gerçekleştiren Türkiye'nin entegre perakende dünyası Vialand, geçen yılı 8.5 milyon ziyaretçi ile kapattı. 2014'te AVM ve Tema Park ile 4.5 milyonu turist olmak üzere tam 30 milyon ziyaretçi çekmeyi hedefleyen Vialand, sadece Türkiye'nin değil, Ortadoğu'dan Rusya ve Balkanlar'a uzanan bölgenin eğlencesine talip...
Vialand Genel Müdürü Tolga Alişoğlu, tesisi Turizm Güncel’e anlattı.  

Vialand projesiyle dünya üzerinde hemen hemen hiç olmayan bir fiziki yapı içerisinde olduklarını bildiren Alişoğlu,  alışveriş merkezi, temapark ve oteli bir arada konumladıklarını bildirdi. Tema park için ürettikleri ürünleri sadece alışveriş merkezlerinde değil, başka yerlerde de satışa sunduklarını kaydeden Alişoğlu, ” Eğlence, perakende ve konaklamaya yönelik ne varsa, bu tesisimizde birleştiriyoruz” dedi.
İki yatırımcılarının olduğunu hatırlatan Alişoğlu, bunlardan birinin Gürsoy diğerinin Bayraktar Grubu olduğunu anımsattı. Alışoğlu, “Bayraktar Grubu, özellikle perakendicilik anlamına lider yatırımlarda bulunmuş bir gruptur. Viaport ile çok başarılı bir örnek sergilediler. Şu anda Türkiye’de en yüksek cirolara ulaşmış bir alışveriş merkezi oldu burası... Gürsoy da  özellikle restorasyon konusunda çok tecrübeli bir firma... Bu iki firmanın sinerjisi ortaya Vialand’i çıkardı” yorumunu yaptı.

101 ODALI DELUXE OTELİMİZ HAZİRANDA AÇILDI

Vialand’ın tanıtımı için hem yurtiçi hem de yurtdışı fuarlara katıldıklarını ifade eden Alişoğlu, tesis bünyesinde yeni hizmete giren otelin Helen firması tarafından işletileceğini duyurdu. Alişoğlu, şöyle devam etti:
“Geçen yıl çok fazla gaza basılmadı. Yatırımın belli bir dolgunluğa ulaşmasını bekledik. Türkiye ve yurtdışındaki en iyi fuarlara katıldık. Özellikle Ortadoğu’dan müşteri getiren firmalarla çok sıkı bir bağlantı içinde olduk. Örneğin Helen firması... Helen aynı zamanda 101 odalı deluxe otelimizin işletmeciliğini de yürütüyor. Yurtdışında farklı havayollarıyla aktiviteler yapıyoruz. ETS ile anlaştık,  tesisimize Anadolu’dan yolcu getireceğiz. Daha fazlasını yapabiliriz ama daha fazlası için şu anda İstanbul’un en büyük kentsel dönüşüm alanı içinde bulunuyoruz. Bunun için daha fazlasını yapıp, insanların olumsuz tecrübeler yaşamasını istemiyoruz.  Ziyaretçi sayılarımızdan çok memnunuz. Bunu kademe kademe artıracağız. İstanbul'a gelen her iki turistten birine talibiz. Kente 10 milyon turist geliyor ve hedefimiz yıl genelinde 4.5 milyon turist çekmek olacak. Yabancı misafirlerimizin yüzde 80'i Ortadoğu, yüzde 20'si Rusya ve Balkan ülkeleri... Amacımız İstanbul'a gelen turist sayısını orta vadede yüzde 15 oranında artırmak olacak.”

TESİSİMİZ ŞEHİR OTELİ OLACAK

Tolga Alişoğlu, tesis içindeki otelin konseptini şöyle anlattı:

“Otelimiz dört yıldızlı bir otel... Herşeyden önce şehir oteli.. Neden şehir oteli? Burası, İstanbul’da taksim 10, nişantası 15 dakikalık bir mesafede. Çok merkezi bir lokasyondayız.
Biz buraya tematik bir otel yapmadık ama odalarımız minimum 65 metrekareden başlıyor. Özellikle Ortadoğlu turistleri hedefledik. Burası tematik bir otel değil, herkesi ağırlamayı planlıyoruz. Biz İstanbul’da bir şehir oteli yaptık. Temapark ve alışveriş merkeziyle entegre bir yaşam kurmasını istiyoruz ancak tematik bir otel olmayacak.”

ANTALYA, BODRUM’A YENİ BİR VİALAND GELEBİLİR


Alişoğlu, Vialand’i uzun vadede başka lokasyonlarda açacakları müjdesini de verdi:
“Vialand’in yurtiçindeki başka şehirlerde de açılması gündemde.. Bunun için iklim çok önemli... Antalya, Bodrum olabilir ancak doğru araziyi bulmak önemli.. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz”


TESİSTE NELER VAR?

Vialand, bu yıl hem ulusal hem de uluslararası boyutta ses getiren yeni projeleri ile de dikkat çekiyor. Vialand Tema Park içinde bu yıl, 110 km hıza 3 saniyede çıkan ve dünyanın en fazla adrenalin yaratan 4. Roller Coaster'ı olan Nefeskesen macera meraklılarının hizmetine girdi. 17 milyon dolarlık yatırımla açılan ünite saatte 900 kişilik kapasiteye sahip.
Ayrıca Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethedişinin robot heykellerle birlikte canlandırıldığı 'Fatih'in Rüyası' ünitesi de yeni sezonda hizmete açıldı. 20 milyon dolarlık dev yatırımla hizmete geçen ünite saatte 800 kişiye İstanbul'un fethini anlatıyor. Vialand, Milli Eğitim Bakanlığı ile bu yıl gerçekleştirilen “Eğlenirken Öğreniyoruz” projesi kapsamında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 3 bin 500 öğrenciyi de ücretsiz olarak bu fantastik dünyada ağırladı. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 39 ilçedeki okullardan belirlenen öğrenciler, Fatih'in Rüyası ünitesinde İstanbul'un fethini izleyerek bilgi sahibi oldu.


VIALAND Genel Bilgiler


•    650 milyon USD’lik yatırım
•    100 futbol sahası büyüklüğünde bir alanda
•    26 Mayıs 2013’te açıldı
•    Türkiye’nin eğlence ve alışveriş anlayışını değiştirmek ve Avrupa’nın en çok tercih edilen ilk 3 eğlence ve alışveriş kompleksinden birisi olmayı hedefliyoruz.
•    Sadece İstanbul’un değil Türkiye’nin ve hatta bölgenin eğlencesine talibiz.
•    Tema park, AVM, otel ve gösteri merkezi ile “ENTEGRE PERAKENDECİLİK”
•    Uluslararası arenada temsil: Dünyada tema parklar ve eğlence merkezleri ile ilgili tek kurum olan IAAPA’ya üyelik
•    IAAPA Europe Kış Etkinliği’ne ev sahipliği yapmak için çalışmalarımız
•    2013’te 8,5 milyon kişi ziyaret etti
•    2,5 milyonu turist; % 80’i Orta Doğu’dan - % 20’si Rusya ve Balkan ülkelerinden
•    2500 kişilik istihdam.600 kişi VIALAND bordrolu.
•    AVM: 200’e yakın mağaza, geniş yeme içme seçenekleri
•    Otel : 1 Haziran 2014’te açılış. 101 odalı deluxe hotel





Bu Haber 07.07.2014 - 12:30:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.