'Bu düşüşte, Türkiye'yi savaş ülkesi gibi gösteren yabancı basının payı var'

'Bu düşüşte, Türkiye'yi savaş ülkesi gibi gösteren yabancı basının payı var'
Türkiye mayıs ayı ziyaretçi sayıları, turist sayısındaki düşüşü gözler önüne serdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Haluk Dursun, Türkiye'yi 'savaş ülkesi' gibi gösteren yabancı basının bu düşüşte etkisi olduğunu belirtti ve buna karşı yurt dışında yeni bir tanıtım atağı başlatıldığını açıkladı.


Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 2.46 azalarak 3 milyon 804 bin oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yayımladığı verilere göre Mayıs 2015'te Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Almanya yüzde 16.39 ile birinci, Rusya Federasyonu yüzde 13.17 ile ikinci, İngiltere yüzde 8.17 ile üçüncü sırada yer aldı. Yabancı ziyaretçilerin yüzde 4.95'ini (188 bin 486) günübirlikçiler oluşturdu.

HALUK DURSUN: TANITIM ATAĞINA BAŞLIYORUZ

Sabah Gazetesi'ne konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Haluk Dursun, turizmde yaşanan düşüşte Türkiye'yi 'savaş ülkesi' gibi gösteren yabancı basının payının da olduğunu belirtti. Bu duruma karşı önlemler aldıklarını anlatan Dursun, "Türkiye'yi doğru anlatan tanıtım çalışmaları başlattık. Avrupa merkezli kültür sanat etkinliklerine ağırlık vereceğiz. Moskova'da ise Ruslar'ın Antalya sevdasını kaybetmemesi için çalışıyoruz. Oradaki faaliyetlerimizi de yüzde 60 artırdık." dedi.


Bu Haber 30.06.2015 - 09:41:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • süleyman coştu 01.07.2015 - 09:16

    Yarın Antalya plajlarında Tunustaki olayın aynısının yaşanmayacağının garantisini kim verebilir? Eskiden sokakta gördüğümüzde dikkatimizi çekecek Işidvari tipler artık günlük hayatımızın bir parçası oldu. Kanıksamış durumdayız.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.