Brüksel Havalimanı, saldırılardan 40 gün sonra normale döndü

Brüksel Havalimanı, saldırılardan 40 gün sonra normale döndü
Brüksel Havalimanı’nın giden yolcu terminali 22 Mart’taki kanlı terör saldırılarından 40 gün sonra yeniden hizmete açıldı.


TurizmGüncel
 
Havalimanının giden yolcu terminalinin hizmete açılmasının ülkenin yaralarını sarması açısından önemli bir sembol olduğunu dile getiren Brussels Airport Company CEO’su Arnaud Feist, havalimanının normale dönmesinin ekonomik anlamda da önemli olduğunu söyledi. 
 
Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Marc Descheemaecker ise, ''İlk birkaç gün bizi dayanışma için arayan diğer havalimanları ve hava yolu şirketlerinden, bugün bu kadar kısa sürede havalimanımızı tekrar hizmete sokmayı başardığımız için tebrik telefonları alıyoruz.'’ şeklinde konuştu. Descheemaecker, havalimanının kapalı kaldığı süre içerisinde oluşan zararın etkilerinin kısa sürede giderileceğini umut ettiklerini de ifade etti. 
 
Pazar günü gerçekleştirilen resmi açılış sırasında, Malaga, Lizbon ve Palme de Mallorca’ya giden 400 yolcu terminali kullandı. 
 
Terminalin bir kısmı hala hasarlı olsa da, havalimanı işletmecisi yaz sezonunun bailangıcından once tam kapasite hizmet vermeye başlanacağını umuyor. 
 
 
 



Bu Haber 03.05.2016 - 13:58:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.