Bozcaada'da bir koy ihalesiz işletmeye verildi iddiası

Bozcaada'da bir koy ihalesiz işletmeye verildi iddiası
Bozcaada'da bulunan Beylik Koyu'nun, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ihalesiz olarak bir şahsın işletmesine verildiği iddia edildi.


İlerihaber'den Rıfat Doğan'ın haberine göre, söz konusu iddia Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz tarafından da doğrulandı. Haberde, ada sakinlerinin söz konusu iddialar konusunda endişeli olduğu ifade edildi. Başkan Hakan Can Yılmaz, "Konu hakkında ne belediye, ne de kaymakamlık bilgilendirildi" açıklamasını yaptı.

İHALE YAPILMADI

Koyun işletmeye verilmesi için bir ihale düzenlenmesi durumunda kendilerinin veya kaymakamlığın bundan haberi olacağını belirten Hakan Can Yılmaz, koyun işletmeye verildiğini dört beş kurumdan doğruladıklarını belirterek, "Ayazma, Sulubahçe ve Habbele’nin özel şahısların eline geçmesi gibi kötü senaryoların önüne geçmek için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne başvurduk." dedi.

Yılmaz, başvuruyu herhangi bir maddi nedenle yapmadıklarını, özel şahısların eline geçmesine engel olmak için yaptıklarını belirtti. Bozcaada’nın bakir koyları ve bozulmamış doğasıyla anıldığını söyleyen Yılmaz, “bizim amacımız da bundan sonra adayı bu haliyle korumak” dedi.  

'KOY, ADA HALKININ KULLANIMINA AİTTİR'

Ada yerlisi ve Bozcaada Forumu üyesi Fırat Tunabay da “Bozcaada koylarının işletmesinin özel bir şahsa veya Kaymakamlığa verilmesi kabul edilemez, Bozcaada koyları halkın kullanımına aittir” dedi.


Bu Haber 19.12.2014 - 14:25:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.