Borç yapılandırmaları için hukuki çerçeve oluşturuluyor

Borç yapılandırmaları için hukuki çerçeve oluşturuluyor
İhtiyaç durumunda borç yapılandırmalarının devam edeceğini belirten Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, yapılandımaların hukuki çeçevesi için çalışma yürütüldüğünü açıkladı.


NTV'de katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunan TBB Başkanı Hüseyin Aydın, son dönemde gündeme gelen tanınmış şirketlere ait borç yapılandırmalarının belirli bir ticari mantık içinde yapıldığını savundu. Aydın, ''Birden fazla bankanın bir firmayı yeniden etmesi gerektiğinde kurumsal duruş ve disiplin gerekiyor. İstanbul yaklaşımıyla bir dönem yapmıştık, disiplin getirecek düzenlemeye kimse itiraz etmez.'' ifadelerini kullandı.



Yapılandırmaların hukuki çerçevesi için çalışma yapıldığını ifade eden Hüseyin Aydın, ''Kredilerde yapılandırma zorunlu ise bunu yapacağız. Ben size ayda 500 lira ödüyordum, işlerin gidişatına göre rekabet arttı ben size 400 ödeyebileceğim. Adamın söyledikleriyle yapacakları uyumluysa yapılandırıyoruz. Kamuoyunda tartışılan ve belli bölümlerini yapılandırdığımız firmalardan bu süre içinde ciddi tahsilatlar yaptık. Yeniden yapılandırmayı kimse teşvik etmiyor. Ama bu bir zorunluluksa bunu yapacağız. Bir firma gerçekten ayakta durmayacaksa onun için donuk alacak sistemini çalıştırmak daha iyi bir şeydir. Sadece biz yapmıyoruz diğer ülkelerde de bunlar yapıldı" dedi.


Bu Haber 09.08.2018 - 09:02:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.