Borajet'e 17 milyon dolarlık dava

Borajet'e 17 milyon dolarlık dava
SBK Holding tarafından satın alındıktan sonra uçuşlarını durduran Borajet'e ABD'li bir banka tarafından 17 milyon dolarlık dava açıldığı belirtiliyor.


SBK Holding tarafından satın alındıktan sonra uçuşlarını durduran Borajet'e 17 milyon dolarlık dava açıldı. Dünya gazetesinden Kerim Ülker'in haberine göee, ABD'nin önde gelen bankalarından Wells Fargo Borajet'ten alacağı 17 milyon dolar için İngiltere'de dava açtı.



Daha önce, Borajet’in yeni sahibi SBK Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, şirketin eski sahibi ABD’de yaşayan Türk iş adamı Yalçın Ayaslı’nın sahte bilanço düzenlediğini iddia etmiş ve şirkete 253 milyon TL borç çıkarıldığını savunarak süreci yargıya taşımıştı. Şimdi de Borajet’in başı dünyanın en büyük bankalarından biriyle dertte. ABD’li bankacılık devi Wells Fargo, Borjet’ten alacaklı olduğu iddiasıyla İngiltere’de mahkemeye başvurdu. Londra Yüksek Mahkemesi’ne giden Wells Fargo, 2 uçağın Borajet’e kiralandığını, Türk şirketin ise ödemesini yapmadığını iddia etti. ABD’li bankacılık devinin Borajet’ten talep ettiği ücret ise 17.1 milyon dolar. Yani 60 milyon liranın üzerinde... 1852’de kurulan Wells Fargo, ABD’nin en büyük bankası olarak biliniyor.



Bu Haber 18.10.2017 - 12:07:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.